ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 27 ΙΟΥΝΙΟΥ (vd)

H Bραζιλία πριν από 16 χρόνια είχε αντιμετωπίσει και πάλι την Χιλή στο ίδιο στάδιο της διοργάνωσης και είχε επικρατήσει με 4-1 ενώ με το ίδιο σκορ το 2010 η Γερμανία είχε νικήσει την Αγγλία σε ένα αγώνα όπου δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Λάμπαρντ και ήταν ένα από εκείνα που οδήγησαν την ΦΙΦΑ στην δημιουργία του goal line technology

1954

Γκολ, θέαμα, επεισόδια, αποβολές και νίκη της Ουγγαρίας επί της Βραζιλίας με 4-2 σε ένα δραματικό προημιτελικό με τρεις αποβολές. Στα ημιτελικά βρέθηκε και η Γερμανία μετά την άνετη επικράτηση της επί της Γιουγκοσλαβίας με 2-0.

1994

Χρειάστηκαν να περάσουν 30 χρόνια για τους επόμενους αγώνες της 27ης Ιουνίου στα Μουντιάλ . Στο Ντάλας η Γερμανία προηγήθηκε 3-0 στο 37’ της Νοτίου Κορέας (δύο γκολ ο Κλίνσμαν, ένα ο Ρίντλε) αλλά στο τέλος το έκανε ντέρμπι καθώς δέχθηκε γκολ έως το 63’ για να νικήσει τελικά με 3-2. Στο Σικάγο με δύο γκολ του Χοσέ Λουίς Καμινέρο η Ισπανία νίκησε 3-1 την Βολιβία.

1998

Στο Παρκ ντε Πρενς η Βραζιλία μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση σάρωσε την Χιλή με 4-1 με τους Σέζαρ Σαμπάϊο και Ρονάλντο να μοιράζονται τα γκολ. Ο Σάλας είχε μειώσει σε 3-1 για την Χιλή. Ο Κρίστιαν Βιέρι ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ που έστειλε την Ιταλία στους «8» με αντίπαλο την Νορβηγία στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας.

2006

Άνετα η Βραζιλία απέκλεισε την Γκάνα με 3-0 με σκόρερ τους Ρονάλντο, Αντριάνο και Ζε Ρομπέρτο στο Ντόρτμουντ. Στο Αννόβερο η Ισπανία προηγήθηκε με πέναλτι του Νταβίντ Βίγια στο 28’αλλά η ασυγκράτητη Γαλλία πήρε την νίκη-πρόκριση με γκολ των Ριμπερί, Βιεϊρά και Ζιντάν .

2010

Η Γερμανία αποκλείει την Αγγλία από την συνέχεια με το επιβλητικό 4-1 στο Μπλουμφοντέιν σε ένα ματς όπου οι Άγγλοι είχαν δίκαια παράπονα για ένα κανονικό γκολ που δεν μέτρησε στο 2-1 (σκόρερ ο Λάμπαρντ). Δύο γκολ ο Τόμας Μίλερ και από ένα οι Κλόζε και Ποντόλσκι ενώ για την Αγγλία σκόραρε ο Άπσον. Με πρωταγωνιστή τον Τέβες η Αργεντινή επικράτησε 3-1 του Μεξικούκαι πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Σχετικά άρθρα