Κάτι διαφορετικό για απόψε: Παπαρδέλες με ραγού πάπιας & πεπερονάτα

<p><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></p>
<ul>
<li>500 γρ. φρέσκιες παπαρδέλες</li>
</ul>
<p><strong>Για το ραγού πάπιας :</strong></p>
<ul>
<li>1 στήθος πάπιας</li>
<li>1 κρεμμύδι</li>
<li>1 καρότο</li>
<li>2 κλων. σέλερι</li>
<li>1 σκελ. σκόρδο</li>
<li>1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora</li>
<li>1 ντομάτα</li>
<li>1 φλ. κόκκινο κρασί</li>
<li>1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός</li>
<li>2 κλων. θυμάρι</li>
<li>2 κλων. δενδρολίβανο</li>
<li>4-5 φύλλα βασιλικού</li>
<li>1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις</li>
<li>Αλάτι-πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Για την πεπερονάτα:</strong></p>
<ul>
<li>1 πιπεριά κόκκινη</li>
<li>1 πιπεριά κίτρινη</li>
<li>1 σκελ. σκόρδο</li>
<li>1 κλων. δενδρολίβανο</li>
<li>Ελαιόλαδο Άλτις</li>
<li>Αλάτι- πιπέρι</li>
</ul>
<p><br /><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong><br /><span>Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. </span><br /><span>Αφαιρούμε το λίπος από την πάπια και την κόβουμε σε κομμάτια. </span><br /><span>Πολτοποιούμε στο μούλτι ή στη μηχανή του κιμά τα κομμάτια της πάπιας και  προσθέτουμε τον κιμά στα λαχανικά. </span><br /><span>Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό κότας, νερό, δενδρολίβανο, θυμάρι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά. </span></p>
<p><span><span>Ψήνουμε τις πιπεριές, στους 180 βαθμούς, για μία περίπου ώρα. </span><br /><span>Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις τυλίγουμε αμέσως σε μεμβράνη, για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. </span><br /><span>Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε.</span><br /><span>Βάζουμε σε ένα μπολ το σκόρδο χτυπημένο, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.</span><br /><span>Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. </span><br /><span>Προσθέτουμε στον κιμά το βασιλικό, την ντομάτα, τις πιπεριές, τα ζυμαρικά και μαργαρίνη με βούτυρο.</span><br /><span>Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με το ραγού πάπιας και την πεπερονάτα και προσθέτουμε θυμάρι, δενδρολίβανο και πιπέρι.</span></span></p>

Σχετικά άρθρα