Πίτα με βερίκοκα και κρέμα γάλακτος από την Αργυρώ !

27 Ιουνίου 2014
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά, στεγνώνουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας το κουκούτσι. Βουτυρώνουμε ταψάκι 22 εκ. Αραδιάζουμε τα βερίκοκα σφιχτά μεταξύ τους, με τη φλούδα να ακουμπάει στο ταψάκι. Σε μπολ βάζουμε τα αβγά, το αλεύρι , τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αμύγδαλο και την κρέμα γάλακτος, τα χτυπάμε με σύρμα και περιχύνουμε τα βερίκοκα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, στις αντιστάσεις για 30'. Σερβίρεται ζεστή με ζάχαρη άχνη και κρέμα.


 

Υλικά συνταγής


  • 800 γρ. ώριμα βερίκοκα χωρίς χτυπήματα
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 κρόκοι από μεγάλα αβγά
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 30 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος  35% λιπαρά
  • Για το σερβίρισμα
  • ζάχαρη άχνη
  • κρέμα γάλακτος 

Argiro.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace