Σαλάτα με κολοκυθάκια, καρότο και κρεμμύδι

27 Ιουνίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 φλιτζάνια τριμμένα καρότα
2 φλιτζάνια τριμμένα κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά

Για το ντρέσινγκ 
¼ φλιτζανιού ξίδι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα καρότα με τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο και καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη. Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 1/2 λεπτό σε υψηλή ένταση.
Αφήστε να κρυώσουν καλά και μετα τα τρίβετε στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Στη συνέχεια ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και ανακατεύετε.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τα λαχανικά και ανακατέψτε.
Καλύψτε τη σαλάτα με πλαστική μεμβράνη, μαρινάρετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε κρύα.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ