Σκόνδρας: «Η ομάδα πηγαίνει στο γκρεμό χωρίς γυρισμό»

Ο Λάμπρος Σκόνδρας και ο Νικήτας Ματθαίου, έδωσαν συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης. Η συνέντευξη δόθηκε στο Mediteranean Pallas.

«Η ομάδα πηγαίνει στο γκρεμό χωρίς… γυρισμό», ήταν η αρχική τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ.

Ενώ αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο κ. Ματθαίου λέγοντας πως: «Το πρόβλημα όταν αναλάβαμε με τον κ. Σκόρδα ήταν πιο δύσκολο από τώρα. Δεσμεύσαμε τα σπίτια μας τις οικογένειες μας και καταφέραμε τον καιρό εκείνο να πετύχουμε. Με την προσπάθεια που κάναμε τότε καταφέραμε να καθαρίσουμε και το Ρύσιο που ήταν υποθηκευμένο από εποχής Ζαχουδάνη. Όλοι εργαστήκαμε σκληρά και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Το πρόβλημα δεν είναι ίδιο όπως τότε. Μπορούμε να εγγυηθούμε για το μέλλον του Άρη και όχι ο σύλλογος να πάει στη Γ Εθνική που θα είναι και η ταφόπλακα του. Θα βοηθήσω όπως και τότε. Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε το μέλλον του συλλόγου. Δεν μας βάζει κανείς το πιστόλι στον κρόταφο. Το κάνουμε για να επιβιώσει η ομάδα κι όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται θέλουμε ο σύλλογος να παίξει στην Ευρώπη σε λίγα χρόνια και μπορούμε να το καταφέρουμε».

Για την απουσία του από την γ.σ. της ΚΜΑ, ο Λάμπρος Σκόρδας τόνισε: «Θεωρήσαμε ότι να πάμε σε μία συνέλευση όπου θα μαζευτούν 50 άνθρωποι αλλά και μία μερίδα οργανωμένων, δεν θα είχε νόημα γιατί αποτελώ στόχος ύβρεων συνεχώς. Από ότι φάνηκε δεν υπάρχει διέξοδος. Θα ειπωνόταν ότι ο Σκόρδας ήρθε και δεν άφησε την ΚΜΑ να πάρει μια απόφαση, καθώς προκάλεσε φασαρίες με την παρουσία του. Μετά την λαίλαπα που προκάλεσε ο Ηλιάδης μέχρι τα Χριστούγεννα που αναλάβαμε, η προσπάθεια που κάναμε ήταν ανεπιτυχής. Από το καλοκαίρι η ομάδα ήταν καταδικασμένη. Η ομάδα ήταν αδύναμη διοικητικά. Δεν είναι τυχαίο. Είχε προσχεδιαστεί μία τέτοια κατάσταση. Στόχος είναι για αυτούς να πέσει η ομάδα στη Γ΄και να την πάρουν κάποιοι τσάμπα. «Σήμερα εμφανίζεται το σενάριο της Γ Εθνικής το οποίο είναι ένα κομμάτι από αυτό το σενάριο περί αλλαγής του ΑΦΜ. Ο Στεφανίδης ψάχνει «αυτοφωράκιδες». Έχω κάνει μηνύσεις για δύο διαφορετικές υποθέσεις. Η μία για την υπόθεση Ολαϊτάν και η άλλη για τις υπογραφές Κόντη. Ξεχνούν το πόρισμα της NEXIA. Κόστισε περίπου 25.000 ευρώ στον Άρη. Αποκρύφτηκε αυτό το πόρισμα. Σε αυτό φαίνεται πολύ καθαρά ότι κι εγώ αλλά και ο Ματθαίου χρηματοδοτήσαμε την ομάδα. Στην σελίδα 68 αναγράφεται ότι η ομάδα χρηματοδοτήθηκε από μένα με περίπου 1.500.000 ευρώ και ταμειακές διευκολύνσεις από τον Νικήτα Ματθαίου κοντά στα 600.000 ευρώ».

Και συνέχισε λέγοντας: «Στις 14 Απριλίου είχα καταβάλλει 11.000 ευρώ για να περάσουν τις μέρες του Πάσχα το προσωπικό αλλά και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Προηγήθηκαν 14.000 ευρώ.Όλοι αυτοί εμπλέκονται κι έχουν κάνει μια ολόκληρη εκστρατεία για να μείνει ο Άρης στα χέρια τους. Αυτοί που θέλουν τον Άρη στη Γ Εθνική υποστηρίζουν τώρα ότι εγώ και ο Ματθαίου θέλουμε τον Άρη για τον δικό μας ενδιαφέρον».

Για τις σημερινές εκλογές: «Όλοι αυτοί που έχουν ευθύνη βγάζουν την ουρά τους απέξω κι αφήνουν τον κόσμο μέσα από μία διαδικασία που ορίστηκε με αστείο τρόπο προχθές να αποφασίσει το μέλλον του συλλόγου».

Για το ΑΦΜ: «Την Παρασκευή στο γραφείο του Χριστοφοριδη ήταν τα αδέρφια Γρόλλιοι και ο Ψηφίδη και κανόνιζαν μαζί με τον πρόεδρο του Γαζώρου τα περί αγοράς του ΑΦΜ. Κι αυτό γιατί ο Γάζωρος δεν έχει Ερασιτέχνη γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο εύκολο».

Και συμπλήρωσε για τον Ερασιτέχνη και τους οργανωμένους: «Ο Ερασιτέχνης Άρης δεν μπορεί διοικήσει την ομάδα στη Γ΄. Ακόμα και τα χρήματα της NOVA αν επέλθει συμφωνία με τα τηλεοπτικά του Άρη θα κατασχεθούν λόγω των χρεών μέσα από τα χέρια του ΑΣ. Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη. Αυτοί που έχουν πρωτοστατήσει αυτή τη στιγμή κι έχουν φέρει την ομάδα σε αυτό το σημείο ανήκουν στους οργανωμένους, επηρεάζουν κόσμο. Αυτοί θέλησαν να «δηλητηριάσουν» τον κόσμο. Ο Άρης οδηγήθηκε εδώ από συγκεκριμένους ανθρώπους. Ήταν λάθος μου που ανέλαβα την ευθύνη εκείνη την εποχή. Είναι αυτοί που με βρίζουν με απειλούν και μετά με χαρακτηρίζουν και δικομανή. Αν κάποιοι είναι λάτρεις της παρανομίας εμείς θα είμαστε απέναντι τους. Θα ακολουθήσουν κι άλλες μηνύσεις. Όπως επίσης η υπόθεση Μπατιόν. Την ημέρα που έφυγε πήρε 350.000 ευρώ σε επιταγές που δόθηκαν στην Αθήνα. Αντιλήφθηκαν όλοι ότι το διάστημα που ήμουν πρόεδρος βρήκαμε πράγματα που ούτε εγώ γνώριζα γιατί έλειπα αυτή την βρώμικη 5ετία. Και φτάνουμε στο σημείο ο Άρης σήμερα να «αυτοκτονεί». Αντιμετωπίσαμε την ομάδα χωρίς να έχουμε εγγυήσεις. Δεν πήραμε καμία εξασφάλιση αλλά και πάλι είμαστε διατεθειμένοι. Ο Άρης έχει ένα συγκεκριμένο χρέος αλλά και πάλι είναι μια μεγάλη εταιρία. Ο υποβιβασμός του Άρη τότε δεν ήταν οικονομικά καταστροφικός. Ο Άρης έχει ένα συγκεκριμένο χρέος. Όταν η ομάδα υποβιβάστηκε και επέστρεψε είχε αύξηση εσόδων 800% περίπου μέσα σε πέντε χρόνια. Αυτή τη διαδικασία που κάναμε τότε, μπορεί να γίνει και τώρα. Όταν είχα προτείνει το άρθρο 99, είχε γίνει σάλος. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που λένε να πάρουμε τώρα ΑΦΜ».

Για το άρθρο 99: «Το δημόσιο συμφωνεί αλλά κι ένα μεγάλο κομμάτι των πιστωτών συμφωνεί ώστε να διασωθεί ο Άρης. Η λύση είναι απλή. Ο Άρης έκανε μία έφεση για το άρθρο 99 που ενώ αρχικά δεν δικαιώθηκε μπορεί να αναιρεθεί στο εφετείο. Μιλάμε για προστασία απέναντι τους πιστωτές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Αυτός είναι ο δρόμος αλλά δεν είναι αυτός που οδηγεί στο ΑΦΜ. Δεν θέλουν ο Άρης να ξεφύγει όπως ξέφυγε το 2004. Ο Άρης για αυτούς πλέον είναι νταβατζιλίκι και λαμογιά! Ο κόσμος δεν ξέρει την αλήθεια και του φορτώνουν την ευθύνη να αποφασίσει για το μέλλον. Ο Άρης πρέπει λοιπόν να κυνηγήσει το άρθρο 99. Για αυτήν την λύση μπορούμε εμείς να εγγυηθούμε. Σε 15-20 μέρες μπορούμε να εξασφαλίσουμε την προστασία της ομάδας από τους πιστωτές της και την ενασχόληση της μόνο γι αυτή την χρονιά στην αγωνιστική αντιμετώπιση της Φούτμπολ Λιγκ και στην άνοδο της στην Σούπερ Λιγκ».

Για τον Γαλανό: «Ο Γαλανός έχει σε βάρος του αγωγές από την ΚΑΕ Ηρακλής για ΦΠΑ που δεν κατέβαλε. Αυτούς τους Αρειανούς θέλουμε στον Άρη; Και όχι τον Σκόρδα; Ο Γαλανός προσπάθησε με την υπογραφή του να μην μπει ο Άρης στο άρθρο 44. Έχουμε επαφή με επιχειρηματίες αλλά πρέπει να αποδειχθεί ότι ο Άρης είναι βιώσιμος. Αν δεν μπει στο άρθρο 99 ο Άρης δεν θα έχει την προστασία που θέλουμε από τους πιστωτές του, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις. Και λεφτά κάποιοι να βάλουν δεν υπάρχει λύση.Τα χρέη είναι πολλά, ποιον να πρωτοπληρώσεις».

«Mέσα στις επόμενες 20 μέρες θα εισρεύσουν χρήματα στην ομάδα ώστε να κάνει μία κανονική πορεία. Κανείς δεν βάζει χρήματα στον Άρη αν ο σύλλογος δεν μπει στο άρθρο 99. Το 106ια ήταν το μεγάλο παραμύθι της καθυστέρησης. Έλεγαν ότι ο Άρης μπορεί να εξυγιανθεί αλλά δεν βρέθηκε αξιόπιστος εκκαθαριστής. Το 106ια προϋποθέτει πώληση σε κάποιον που έχει άλλο ΑΦΜ. Άρα η ομάδα θα ξαναπέσει στην Γ΄Εθνική. Όλα είναι ένα παραμύθιασμα. Για να πάρει κάποιος τον Άρη αυτή τη στιγμή χρειάζεται 30.000.000 ευρώ. Όλα τα άλλα είναι παραμύθιασμα. Θα κάνουμε τα πάντα δικαστικά, ώστε να μην χρεοκοπήσει ο Άρης. Όσοι έφεραν τον Άρη σε αυτό το σημείο θα τιμωρηθούν. Θα συνεχίσω τις μηνύσεις και όποιος θέλει ας έρθει απέναντι μου».

Για την «Ελληνικός χρυσός»: «Περιμένουμε την Δευτέρα την συνέλευση των μετόχων. Περιμένουμε από την πλευρά του Στεφανίδη να παραιτηθεί. Έκαψε μόνος του μία μελλοντικά εξαιρετική χορηγία με μία εταιρία όπως ο «Ελληνικός χρυσός», καθώς με την στάση του ανάγκασε την ίδια την εταιρία να το διαψεύσει με ανακοίνωση της».

Για το αν θα μπουν χρήματα στον Άρη: «Δεν χρειάζονται χρήματα σε αρχικό στάδιο για να διασφαλίσει ο Άρης την προστασία από τους πιστωτές της. Χρειάζεται πρώτα δικαστική προστασία. Μέχρι τις 30 Ιουλίου θα έχουμε τις αποδείξεις ότι μπορούμε γιατί η ομάδα θα παίξει στη Β΄Εθνική. Αν δεν μπορέσει θα πάμε στο μοιραίο αλλά η ελληνική πολιτεία έχει υπογράψει. Έχουμε κάνει συμφωνία για την μεταγωγή των χρεών στην ομάδα. Το κράτος θέλει τον Άρη να μην πτωχεύσει».

O Λάμπρος Σκόρδας ανέφερε επίσης πως μήνυσε σήμερα τον Γιάννη Κόντη για απάτη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Ενώ ο Νικήτας Ματθαίου συμπλήρωσε: «Δεν θα αφήσουμε τον Άρη στα χέρια κάποιου που δεν έβαλε την υπογραφή του ώστε να υπαχθεί ο Άρης στο άρθρο 44 τότε».

Για το πως αναμένεται να ηγηθεί του πλάνου: «Είμαστε μέτοχοι της εταιρίας. Την Δευτέρα θα ζητήσουμε να μην διαλυθεί η εταιρία. Όσοι αποφασίσουν στην διάλυση της θα είναι υπόλογοι και πόσο μάλλον όταν η ψηφοφορία στη συνέλευση των μετόχων θα γίνει ονομαστικά. Θα πάμε στο πρωτοδικείο και θα ζητήσουμε τον ορισμό μας ως διοίκηση. Η διoίκηση Στεφανίδη δεν υφίσταται από αύριο μετά τις εκλογές. Η προθεσμία της λήγει στις 30 Ιουνίου. Tην Τρίτη ο Άρης θα χρειαστεί μία διοίκηση και θα ζητήσουμε να ηγηθούμε εμείς».

Για την επιλογή του Κώστα Ελευθεριάδη ως αντικαταστάτη του Γιάννη Ψηφίδη: «Ο Ελευθεριάδης είναι ένας… αυτοφωράκιας! Και καλόγρια να του πεις να ντυθεί θα το κάνει. Και στο πλευρό μου όταν ήταν ως αυτοφωράκιας χρησίμευε».

Για το αγωνιστικό πλάνο της νέας σεζόν: «Δεν είμαι διοίκηση για να έχω προπονητή. Θεωρώ ιδανική λύση του ανθρώπους που ήταν μέχρι τώρα, όπως ο κ. Φοιρός. Απορώ με τον κ. Καλαϊτζίδη για το πως ανέλαβε την ομάδα από την στιγμή που δεν έχει φορολογική ενημερότητα ο σύλλογος και δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Hταν απλά μία κίνηση από πλευράς Στεφανίδη για να υπάρξει καθυστέρηση».

Σχετικά άρθρα