Νέα συσκευή «υπόσχεται» κίνηση των παράλυτων άκρων!

27 Ιουνίου 2014
 
Μια πρωτοποριακή συσκευή διευκολύνει την αποστολή των εγκεφαλικών σημάτων απευθείας στους μύες, παρακάμπτοντας το νωτιαίο μυελό του τραυματισμένου ασθενούς.

Χάρη στη νέα τεχνολογία, ένας τετραπληγικός κατάφερε να κουνήσει το χέρι του απλώς και μόνο με τη δύναμη της σκέψης. Ο 23χρονος IanBurkhart, ο οποίος έμεινε παράλυτος έπειτα από τροχαίο το 2010, ήταν ο πρώτος εθελοντής που συμμετείχε στη δοκιμή της συσκευής Neurobridge, όπως αναφέρει το περιοδικό TIME.

Όπως υποδεικνύει το ίδιο το όνομά της, η συσκευή λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του εγκεφάλου και του μυϊκού συστήματος, ώστε να επιτρέπει την κίνηση στα παράλυτα άκρα. Τον περασμένο Απρίλιο, οι ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο εμφύτευσαν ένα μικροσκοπικό τσιπάκι στον εγκέφαλο του ασθενούς. Το τσιπάκι «μεταφράζει» τα εγκεφαλικά σήματα στην περιοχή που ελέγχει την κίνηση του χεριού και τα μεταφέρει στο ειδικό μανίκι που ενεργοποιεί τους μύες του χεριού.

«Η χειρουργική επέμβαση απαιτούσε την προσεχτική εμφύτευση του τσιπ στο ακριβές σημείο του εγκεφάλου που ελέγχει τις κινήσεις των χεριών», εξηγεί ο Δρ. Ali Rezai, ένας εκ των κλινικών γιατρών που πραγματοποίησαν τη δοκιμή. 

 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Mary Anne Radmacher
Η Σκέψη της ημέρας
Mary Anne Radmacher