Καπίνο: «Πάμε για την πρόκριση» (video)

Ο Στέφανος Καπίνο μίλησε στην ΟΠΑΠ TV για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα. Συγκεκριμένα ο διεθνής τερματοφύλακας αναφέρθηκε:

Για το αν οι διεθνείς έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στους «16» του Μουντιάλ:

«Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο, αλλά πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε γιατί την Κυριακή έρχεται ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Οπότε πρέπει να καταλάβουμε τι έχουμε κάνει για να κάνουμε και το επόμενο βήμα»,

Για το πώς έζησε ο ίδιος από τον πάγκο το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού:

«Με πολύ άγχος. Πιστεύω ότι είχαμε παραπάνω άγχος από τους παίκτες που έπαιζαν. Ήρθε, όμως, αυτή η λύτρωση στο 90’ με το γκολ του Γιώργου που μας χαροποίησε πάρα πολύ. Νιώσαμε υπερηφάνεια και μεγάλη χαρά που γράψαμε ιστορία».

Για τον επόμενο αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδας, την Κόστα Ρίκα:

«Η Κόστα Ρίκα απέδειξε ότι είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Μπορεί λόγω ονόματος να μην είναι το φόβητρο. Δεν είναι η Αγγλία, η Ιταλία ή η Ουρουγουάη. Από εκεί και πέρα, όμως, κατάφερε και βγήκε πρώτη στον όμιλο. Απέδειξε ότι μπορεί να παίξει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και να νικήσει, να πάρει αποτελέσματα. Αυτό από μόνο του δείχνει πολλά. Εμείς κάναμε την ανάλυσή μας και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι την Κυριακή για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για το κλίμα στη μικρή οικογένεια των τερματοφυλάκων της Εθνικής:

«Ο ένας ενθαρρύνει τον άλλο. Έτσι πρέπει να κάνουμε. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει. Εδώ είμαστε μία οικογένεια. Προσπαθούμε ο ένας να βοηθάει τον άλλο και μιλάμε για τα παιχνίδια, για τις προπονήσεις. Δε μιλάμε για κάτι συγκεκριμένο».

Για το αν η Εθνική Ελλάδας θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ:

«Πιστεύω ότι θα προκριθούμε. Αυτό πιστεύουμε όλοι και γι’ αυτό θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Τουλάχιστον να ευχαριστούμε το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Εμείς πάμε για την πρόκριση 100%».

Σχετικά άρθρα