Οι ποδοσφαιρικές πλάκες των Γερμανών στον Σαμαρά

Δεν έλειψαν στη Σύνοδο Κορυφής οι πλάκες προς τον Αντώνη Σαμαρά επειδή η Ελλάδα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους “16” του Μουντιάλ .

Ρωτούσαν οι Γερμανοί τον Πρωθυπουργό έαν θα πάει στη Βραζιλία για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα και ο κ. Σαμαρά τους απαντούσε ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν θα πάει αλλά μπορεί να πάει στον τελικό. Τότε οι Γερμανοί απλώς του είπαν : Ε τότε θα υπάρξει άλλη μια συνάντηση στη Βραζιλία, Σαμαρά- Μέρκελ, γιατί είμαστε σίγουροι ότι κι εμείς θα είμαστε στον τελικό”.

Επίσης δεν έλειψαν οι πλάκες ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας. Όπως για παράδειγμα όταν έδωσαν εντολή στον Σταύρο Παπασταύρου να συνομιλεί αυτός με τις μικρές χώρες όπως είναι η Αγγλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Μικρές όμως γιατί; Γιατί αποκλείστηκαν από το Μουντιάλ.

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να αισθάνθηκε πάντως έκπληξη και όταν πήγε να χαιρετήσει τον Αμερικανοεβραίο Ντέιβιντ Χάρις στην εκδήλωση του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου (ΑjC) στις Βρυξέλλες. Αντί των συνηθισμένων χαιρετισμών, τον άκουσε να του λέει: «Τελικά ποιος είσαι, μεγάλε (σ.σ. big fellow); Πότε προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα αυτά; Να βάζεις γκολ στο Μουντιάλ, να πασάρεις στον εξάδερφό σου… Samaris (or something like that) και να βάζει αυτός γκολ, και να έρχεσαι κατευθείαν στις Βρυξέλλες ως πρωθυπουργός;».

 

Πηγή:Βηματοδότης

Σχετικά άρθρα