Έχουν λύση για τον Μέσι οι Ελβετοί;

Αναμφισβήτητα ο Λιονέλ Μέσι ήταν η κεντρική φιγούρα της Αργεντινής σε ολόκληρη τη διάρκεια της πρώτης φάσης των τελικών του Παγκοσμίου κυπέλλου.

 

Ο παίκτης που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για την Αλμπισελέστε. Αυτός που πέτυχε τα τέσσερα από τα έξι γκολ της.

 

Σήμερα η Αργεντινή αντιμετωπίζει στο Σάο Πάουλο την Ελβετία.

Σκοπός του ομοσπονδιακού τεχνικού της, Αλεχάνδρο Σαβέγια, είναι μεν η πρόκριση για τα προημιτελικά, αλλά κι η εύρεση νέων επιθετικών λύσεων  εκτός του Μέσι.

 

Ο Σέρχιο Αγουέρο μένει σίγουρα εκτός με τραύμα στον αριστερό μηρό. Για τη θέση του προορίζεται ο Εσεκιέλ Λαβέτσι. Είναι δυναμικός επιθετικός και πανέτοιμος να προσφέρει για την Αργεντινή, λένε όλοι στην ομάδα.

 

Αν, τον προτιμήσει ο Σαβέγια, τότε θα αλλάξει μερικώς και το αγωνιστικό ύφος της ομάδας του, αφού ο Λαβέτσι κινείται στα πλάγια και πολλάκις οπισθοχωρεί για να βοηθήσει στον οργανωτικό τομέα.

 

Ταυτόχρονα η Αργεντινή ανησυχεί για την αμυντική της συμπεριφορά απέναντι στους ιδιαίτερα επικίνδυνους Ελβετούς, οι οποίοι έχουν κι αυτοί το δικό τους Μέσι. Τον Τζέρνταν Σακίρι, που πέτυχε τρία γκολ εναντίον της Ονδούρας.

 

Η Ελβετία σημείωσε ακόμη μία ευρεία νίκη, επί του Εκουαδόρ, πριν καταποντιστεί με 5-2 από τη Γαλλία. Αποκλεισμός της απόψε από την Αργεντινή θα σημαίνει και το τέλος του ομοσπονδιακού τεχνικού Ότμαρ Χίτσφελντ, που αποσύρεται από τους πάγκους αμέσως μετά το μουντιάλ .

 

Ο τερματοφύλακας Ντιέγκο Μπενάλιο πιστεύει πως για να καμφθεί η αντίσταση της Αργεντινής απαιτείται αυτοσυγκέντρωση σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

 

 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

 

Έχουν βρεθεί απέναντι έξι φορές στο παρελθόν. Η Αργεντινή νίκησε τέσσερις φορές και δύο παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα.

Για το Παγκόσμιο κύπελλο: Αργεντινή – Ελβετία 2-0 (1966. Τελικά. Φάση ομίλων. Αγγλία. Σέφιλντ.  Αρτίμε 52΄, Ονέγα 69΄). Η Ελβετία αποκλείστηκε. Τελευταία χωρίς νίκη. Η Αργεντινή προκρίθηκε ως δεύτερη. Έμεινε έξω στα προημιτελικά από την Αγγλία.

 

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα ντε Σάο Πάουλο, Σάο Πάουλο

 
 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιούνας Έρικσον (Σουηδία)

 

 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 19:00 – ΝΕΡΙΤ – ΝΕΡΙΤ HD

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα