Μακάρι να το συνεχίσουν…

Βρέθηκα το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της Superleague για το διοικητικό συμβούλιο και τις εκλογές της διοργανώτριας, ενώ το βράδυ παρακολούθησα την κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα. Και πρέπει όλες αυτές τις ώρες να ήταν ελάχιστες οι στιγμές που οι Τάκης Αγραφιώτης και Στράτος Σωπήλης δεν ήταν δίπλα-δίπλα να δηλώνουν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους ότι θα προχωρήσουν σε πλήρη συνεργασία αυτό το εγχείρημα συσπείρωσης των αιωνίων στα διοικητικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ούτε είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια προσπάθεια, ούτε θα είναι η πρώτη φορά που μπορεί να αποτύχει «στο πρώτο λάθος σφύριγμα», όπως έλεγαν κάποιες παλιές καραβάνες στα «πηγαδάκια». Εξυπακούεται, πάντως, ότι είναι μια προσπάθεια που – παρά το αιφνιδιαστικό και απρόσμενο λόγω των έως τώρα σχέσεων των διοικήσεων των δύο αιωνίων – έχει τις ευχές όλων για να προχωρήσει μέχρι τέλους. 

«Ξέρω ότι θα φανεί παράξενο σε πολλούς, αλλά προτείνω για πρόεδρο τον κ. Αγραφιώτη», είπε ο Γιάννης Αλαφούζος μόλις μπήκε στην αίθουσα του συμβουλίου. Και μετά τις σύντομες διαδικασίες εκλογής του νέου προεδρείου, Αγραφιώτης και Σωπήλης ήταν πάντα μαζί, περνώντας με την κοινή παρουσία τους και τα λόγια τους την εικόνα της ενότητας και της σύμπνοιας ώστε να υπάρξει κοινή γραμμή στα διάφορα ζητήματα.

Είτε λόγω της Εθνικής ομάδας και της πορείας της στο Μουντιάλ που έδειξε ένα διαφορετικό δρόμο για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με τις συλλογικές αντιπαραθέσεις και κόντρες, είτε επειδή έγινε κατανοητό ότι οι εσωτερικές έριδες στη Λίγκα δεν εξυπηρετούν τα κοινά συμφέροντα στην προσπάθεια να γίνει ένα καλύτερο πρωτάθλημα και να υπάρξει οικονομική ανάπτυξή του, είτε για άλλους λόγους (τακτικής, ελιγμών κ.ο.κ.), δεν μπορεί κανείς παρά να επιβραβεύσει αυτή την πρωτοβουλία σύμπραξης και συνεργασίας. 

Στο χέρι τους είναι να το συνεχίσουν. Αγραφιώτης και Σωπήλης δείχνουν ότι είναι ιδανικοί για τον συγκεκριμένο στόχο, αλλά φυσικά τον σημαντικότερο ρόλο θα παίξει η διάθεση των ηγεσιών των μεγάλων ΠΑΕ να συμβάλλουν και να μην τον τορπιλίσουν στην πρώτη διαφωνία ή κόντρα που θα φέρει ο αγωνιστικός ανταγωνισμός…

Σχετικά άρθρα