'Eυκολη και καλοκαιρινή Gazpacho

2 Ιουλίου 2014

OΤάσος Αντωνίου, λατρεύει το καλό φαγητό, έχει δουλέψει μαζί με πολλούς διάσημους σεφ και πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: «Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά πεινάω». Εύκολες, γρήγορες και μαμαδίστικες συνταγές για εσένα που κάνεις τα πρώτα σου δειλά βήματα στην κουζίνα. Από τις συνταγές του βιβλίου, κλέψαμε την ισπανική gazpacho, γιατί είναι όσο πρέπει καλοκαιρινή.

Υλικά για 2 μερίδες

3 ώριμες μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένες
4 κ.σ ελαιόλαδο
½ αγγούρι, ξεφλουδισμένο, χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένο
½ μέτρια κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
¼ μικρού κρεμμυδιού, χοντροκομμένο
2 φέτες ψωμί του τοστ
½ σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένο
2 σταγόνες ταμπάσκο
1 κουτί (125 ml) χυμό λαχανικών
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.γ γιαούρτι, για γαρνίρισμα

n

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει λεία και πυκνή υφή. Αν θέλουμε πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσει καλά.
Τη σερβίρουμε κρύα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με το γιαούρτι και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

 

Αthensvoice.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...