“Αδέλφια” στην Έβερτον, “εχθροί” για μισή ώρα

Στο Λίβερπουλ οι οπαδοί της Έβερτον είχαν κάθε λόγο να απολαμβάνουν τον αγώνα του Βελγίου με τις ΗΠΑ. Οι δύο πρωταγωνιστές του αγώνα, ο αμερικανός τερματοφύλακας Τιμ Χάουαρντ και ο Βέλγος επιθετικός Ρομελού Λουκάκου την περσινή σεζόν φορούσαν τη φανέλα της ομάδας τους. Από κοντά κι ο Κέβιν Μιραλάς που επίσης ανήκει στην ομάδα τους!

Ήταν ένας…. εμφύλιος με ιδιαιτερότητες. Ενώ οι Χάουαρντ και Μιραλάς ανήκουν στην ομάδα ο Λουκάκου είναι δανεικός από την Τσέλσι κι αν συνεχίσει έτσι είναι πολύ πιθανό να αφήσει το Λίβερπουλ για το Λονδίνο.

Βέβαια η Τσέλσι έχει δημιουργήσει παράδοση στην απόκτηση επιθετικών που ενώ κάνουν θαύματα στις ομάδες τους στο Λονδίνο… ξεχνάνε το γκολ. Τότες, Ετό και Ντεμπά Μπα έχασαν τη φόρμα τους και την ευστοχία τους. Ο Ρομέλου Λουκάκου πάλι ξέρει ότι στα 21 του χρόνια μπορεί να χάσει την ευκαιρία να γίνει βασικός σε μια μεγάλη ομάδα.

Μόνο που η έλευση του Ντιέγκο Κόστα κάνει δύσκολη τη παρουσία του στην βασική ενδεκάδα. Στο «πούλμαν» του Μουρίνιο δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επιθετικούς.

Ο Λουκάκου από μικρός ήθελε να μοιάσει στον πατέρα του. Ο Ροζέρ Λουκάκου από το Βελγικό Κονγκό ήταν από τους πρώτους παίκτες που έπαιξαν με επιτυχία στο Βελγικό πρωτάθλημα. Ο Ροζέρ έκανε οικογένεια στο Βέλγιο. Ο Λουκάκου γεννήθηκε στην Αμβέρσα κι από μικρό τον μύησε στα μυστικά του ποδοσφαίρου.

–          Παίξε καλά για να φύγεις στο εξωτερικό. Σε μια μεγάλη ομάδα, ήταν η συμβουλή του.

Κι ο μικρός έπαιξε καλά στην Άντερλεχτ, αλλά κατάλαβε ότι έπρεπε γρήγορα να  φύγει.

Το 2011 τον ζητά η Τσέλσι. Άντερλεχτ και Άγγλοι τα βρίσκουν, αλλά ο ίδιος ο Λουκάκου δεν… βρίσκει πτήση για το Λονδίνο. Η απεργία των υπαλλήλων των Βελγικών αεροδρομίων ματαιώνει όλες τις πτήσεις κι ο ίδιος από τη λαχτάρα του μπαίνει στο αυτοκίνητό του και φθάνει οδικώς και στην ώρα του στο Λονδίνο για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Μόνο που για ένα 17χρονο ταλέντο από το Βέλγιο η φανέλα της Τσέλσι είναι άπιαστο όνειρο. Οι επιλογές είναι δύο. Δανεισμός ή αγώνες με τις ρεζέρβες της ομάδας. Επιλέγει – και σωστά – το πρώτο. Πηγαίνει στη Γουέστ Μπρομιτς και σε 35 αγώνες βάζει 17 γκολ.

Τον επόμενο χρόνο ανεβαίνει… κατηγορία στον δανεισμό. Πάει στην Έβερτον όπου βρίσκει Μιραλάς και Χάουαρντ. Σε 31 αγώνες βάζει 15 γκολ και κερδίζει την εκτίμηση των φίλων της ομάδας. Οι ίδιοι πανηγύρισαν την απόκτηση του Ντιέγκο Κόστα από τους Λονδρέζους πριν λίγες μέρες. Ήταν μια ένδειξη ότι το δικό τους Βελγικό… τανκ θα έμενε στην ομάδα. Η εμφάνισή του με τις ΗΠΑ όμως τους κλόνισαν. Αν συνεχίσει έτσι και με την Αργεντινή θα είναι δύσκολο για τον Μουρίνιο να αδιαφορήσει για τη τύχη του.

Το παιδί που ήθελε να γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής παραμένει παιδί, αλλά το όνειρό του πραγματοποιήθηκε. Το ερώτημα είναι εάν φορέσει τα «μπλέ» της Τσέλσι για να αλλάξει επίπεδο ή μείνει με τα «μπλέ» της Εβερτον για να συνεχίσει να δίνει εξετάσεις για την αξία τουΛουκά

 

 

Σχετικά άρθρα