Δροστιστική σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο<br />1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο<br />1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι<br />¼  κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο<br />¼ φλιτζάνι τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί<br />2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />¼  φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ<br />αλάτι<br />μαύρο πιπέρι<br />3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο<br />1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα<br />5 φύλλα κόκκινου λάχανου ψιλοκομμένα<br />1 κόκκινη πιπεριά, με σπόρους και κομμένη σε κύβους</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε ξύλο κοπής τοποθετούμε τα φύλλα από τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε.<br />Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό μέχρι να καλυφθεί και αφήνουμε να πάρει βράση.<br /><br />Μαγειρεύουμε το καλαμπόκι για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζετε και ρίχνετε από πάνω κρύο νερό.<br />Τοποθετήστε το καλαμπόκι σε ένα μέτριο μπολ. Ανακατέψτε κρεμμύδι, πιπεριά και το σκόρδο.<br /><br />Προσθέστε το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι, και ρίγανη. Ανακατέψτε το ξύδι, το ελαιόλαδο και χυμό λάιμ.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα