Μπρουσκέτες με ρικότα, προσούτο και βερίκοκα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />10 βερίκοκα κομμένα σε φέτες<br />170 γραμμάρια burrata τυρί ή ρικότα<br />Αλάτι<br />περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή<br />12 τεμάχια και ψημένα στη σχάρα φέτες ψωμί<br />12 φέτες προσούτο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Στο πάγκο της κουζίνας κόβουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε  λεπτές φέτες.<br />Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού πάνω σε ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω το κρεμώδη τυρί. Πασπαλίζουμε την κάθε φέτα με λίγο αλάτι και βάζουμε από μια φέτα προσούτο.<br /><br />Τοποθετούμε τις φετες βερίκοκου σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.  Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τοποθετούμε τις φέτες πάνω στις μπρουσκέτες.<br />Ρίχνουμε  τη λιωμένη ζάχαρη πάνω από κάθε ροδάκινο και σερβίρετε.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα