Μπρουσκέτες με ρικότα, προσούτο και βερίκοκα

2 Ιουλίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

10 βερίκοκα κομμένα σε φέτες
170 γραμμάρια burrata τυρί ή ρικότα
Αλάτι
περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
12 τεμάχια και ψημένα στη σχάρα φέτες ψωμί
12 φέτες προσούτο

 

 

Εκτέλεση

Στο πάγκο της κουζίνας κόβουμε στη μέση τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε  λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού πάνω σε ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω το κρεμώδη τυρί. Πασπαλίζουμε την κάθε φέτα με λίγο αλάτι και βάζουμε από μια φέτα προσούτο.

Τοποθετούμε τις φετες βερίκοκου σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.  Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τοποθετούμε τις φέτες πάνω στις μπρουσκέτες.
Ρίχνουμε  τη λιωμένη ζάχαρη πάνω από κάθε ροδάκινο και σερβίρετε.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ