Η FIFA ζήτησε στοιχεία για το «στημένο»

Η FIFA αρνήθηκε την Τετάρτη να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με το ρεπορτάζ του Der Spiegel», που ανέφερε πως το παιχνίδι Κροατία-Καμερούν για το Μουντιάλ ήταν χειραγωγημένο, αλλά ζήτησε ζήτησε από το γερμανικό περιοδικό όλα τα έγγραφα που αναφέρονται στους ισχυρισμούς του καταδικασμένου για εμπλοκή σε «στημένους» αγώνες, Γουίλσον Ραζ Περουμάλ!
Να θυμίσουμε πως ο τελευταίος είχε προβλέψει σε συνέντευξή του το αποτέλεσμα των αγώνων του Καμερούν στο Μουντιάλ, όπως επίσης κι ότι ένας ποδοσφαιριστής των Αφρικανών θα αποβληθεί.

Η FIFA, όπως είπαμε, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με τις κατηγορίες ότι ορισμένοι παίκτες «έστησαν» τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγώνων του Καμερούν. Επίσης, οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν αρνούνται, αλλά και δεν επιβεβαιώνουν ότι πραγματοποιείται επίσημα έρευνα για την υπόθεση.

Δηλώσεις έκανε στέλεχος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς του Περουμάλ. Υπογράμμισε, πάντως, ότι θέλει να εξετάσει τα στοιχεία που έχει το γερμανικό περιοδικό.
«Εκφράζουμε τις διαφωνίες μας για τις κατηγορίες που δημοσιεύονται στο Der Spiegel. Ζητήσαμε να μας παραδώσουν όλο το υλικό που έχουν στην κατοχή τους για να το εξετάσουμε. Το άρθρο που δημοσίευσαν πλήττει την τιμιότητα των αγώνων του Μουντιάλ και είναι μια σοβαρή κατηγορία. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενδείξεις για χειραγώγηση αποτελεσμάτων από την αγορά του στοιχήματος σε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε χαρακτηριστικά…

Να θυμίσουμε πως στον αγώνα της Κροατίας με το Καμερούν, ο Άλεξ Σονγκ αποβλήθηκε, όταν χτύπησε αναίτια με γροθιά στην πλάτη τον Μάριο Μάντζουκιτς! Πραγματικά μια αψυχολόγητη ενέργεια, που προκάλεσε έκπληξη. Επίσης, στο ίδιο παιχνίδι είχε επίσης συμβεί άλλο ένα περίεργο περιστατικό, όταν λίγο πριν από το τέλος ο Εκοτό συνεπλάκη με τον συμπαίκτη του Μουκαντζό και προσπάθησε να τον χτυπήσει!

Πριν από λίγες μέρες και η Ομοσπονδία του Καμερούν ειχε ανακοινώσει πως θα κάνει έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση…  

Σχετικά άρθρα