ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 3 ΙΟΥΛΙΟΥ (vd)

 


1954

Η Αυστρία κατακτά την τρίτη θέση επικρατώντας 3-1 της Ουρουγουάης στη Ζυρίχη στον μικρό τελικό.

 

1974

Κλείνει και η δεύτερη φάση των ομίλων και προκύπτει τελικός Γερμανίας-Ολλανδίας και αγώνας για την 3η θέση ανάμεσα στην Πολωνία και την Βραζιλία. Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Αργεντινή-Αν.Γερμανία 1-1 ( προηγήθηκαν με τον Στράιχ οι Γερμανοί και ο Χάουζμαν ανταπέδωσε).
Γερμανία-Πολωνία 1-0: Νικήτρια στο ντέρμπι του ομίλου η Γερμανία με γκολ του Γκερντ Μίλερ.
Ολλανδία-Βραζιλία 2-0: Το ντέρμπι του άλλου ομίλου. Νέσκενς και Κρόιφ οι σκόρερ.
Σουηδία-Γιουγκοσλαβία 2-1: Προηγήθηκαν οι πλάβι με τους Σουηδούς να κάνουν την ανατροπή και να παίρνουν
την νίκη στο 85’.

1990

Ημιτελικός στο Σαν Πάολο της Νάπολι με την Αργεντινή σε ένα δραματικό παιχνίδι να αποκλείει την διοργανώτρια Ιταλία μπροστά στο κοινό της μετά από ισοπαλία 1-1. Ο Σκιλάτσι άνοιξε το σκορ στο 17’ και ο Κανίγια ισοφάρισε στο 67’. Ο Σέρχιο Γκοϊκοετσέα αναδείχθηκε και πάλι ήρωας για την Αργεντινή αποκρούοντας τα πέναλτι των Ντοναντόνι και Σερένα με τον Μαραντόνα να σκοράρει ενδιάμεσα και τους Ναπολιτάνους να παθαίνουν αληθινό σοκ καθώς δεν ήξεραν τι να κάνουν βλέποντας το είδωλο τους να αποκλείει την εθνική τους ομάδα.

1994

Θρίαμβος της Ρουμανίας που αποκλείει την Αργεντινή στη φάση των «16» στην Πασαντίνα με 3-2 με πρωταγωνιστή τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου (δύο γκολ). Το άλλο γκολ ο Χάτζι. Σε άλλο αγώναη Σουηδία με άνεση απέκλεισε την Σαουδική Αραβία με 3-1.

1998

Με δύο γκολ του Ριβάλντο η Βραζιλία αποκλείει την Δανία στο Λα Μποζουάρ της Ναντ (3-2) και πέρασε στους «8». Ο άλλος αγώνας της ημέρας στο Σταντ ντε Φρανς, κρίθηκε στα πέναλτι (0-0 στα 120) με την Γαλλία να αποκλείει την Ιταλία με 4-3. Ο Ντι Μπάτζιο ήταν ο μοιραίος στέλνοντας την μπάλα άουτ στο τελευταίο πέναλτι.

2010

Η Γερμανία σάρωσε στον προημιτελικό την Αργεντινή με 4-0 και πέρασε πανηγυρικά στους «4». Δύο γκολ από τον Μίροσλαβ Κλόζε και από ένα οι Τόμας Μίλερ και Άρνε Φρίντριχ. Στα ημιτελικά βρέθηκε και η Ισπανία που με γκολ του Νταβίντ Βίγια στο 83’ νίκησε δύσκολα στο Γιοχάνεσμπουργκ την Παραγουάη. Νωρίτερα οι δύο ομάδες είχαν χάσει από ένα πέναλτι.

 

Σχετικά άρθρα