«Πράσινο» φως από το EWG για το 1 δισ. ευρώ

4 Ιουλίου 2014

Η πρώτη υπό-δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προς την Ελλάδα, εγκρίθηκε σήμερα (4/7) από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωομάδας (Euro Working Group), το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αυτό ανακοίνωσε λίγο μετά τις 11 το πρωί, το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα όπως ανέφεραν κοινοτικοί παράγοντες, οι δανειστές θεωρούν ότι η χώρα ολοκλήρωσε χθες και τα έξι πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα και το ποσό είναι δυνατόν να εκταμιευθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η Ευρωομάδα (Eurogroup), με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την πρόοδο στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός και τα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα (συνδέονται άρρηκτα με τη δεύτερη υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ). 

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει σαφές δείγμα αξιοπιστίας εν όψει και της επανόδου των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου και για περίπου 7- 10 ημέρες. 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν, εκτός από την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά αιτήματα επαγγελματικών ομάδων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γνωρίζει ότι το κύριο βάρος θα δοθεί στις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου. Με δεδομένο, ότι τότε αναμένεται να τεθεί και το θέμα της νέας διευθέτησης του δημοσίου χρέους. 

Real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...