Ψητές μπανάνες με κανέλα

4 Ιουλίου 2014

Γιατί; Αγαπημένο φρούτο, εύκολη συνταγή, λίγες θερμίδες . Άρα γιατί όχι;

Τι θα χρειαστούμε:

4 μπανάνες
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. ξερές σταφίδες
10 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμό 1 λεμονιού
2 κ.σ. μαύρο ρούμι

 

Πως το φτιάχνουμε:

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε κατα μήκος στη μέση.

Σ' ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, και ροδίζουμε ελαφρώς τις μπανάνες.

Προσθέτουμε το μισό χυμό λεμονιού, την κανέλα και τη ζάχαρη.

Μόλις το σιρόπι βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα.

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τις σταφίδες, 250ml νερό και το ρούμι. Μόλις το νερό κοχλασει, διαλύουμε το κορν φλάουερ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ενσωματώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τις μπανάνες.

Σερβίρουμε αμέσως.

Αthensvoice.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ