Οτι πρέπει για το κυριακάτικο πρωινό: Chutney μάνγκο με τζίντζερ

4 Ιουλίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 μεγάλα ώριμα μάνγκο
1 ψιλοκομμένο μήλο
2 κουταλιές του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 ml ξύδι από λευκό κρασί
260 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι μαύρο
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 πρέζα αλάτι

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα αδειάστε το  μήλο, το τζίντζερ, το σκόρδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το σουσάμι, κανέλα, κουρκουμά, τσίλι σε σκόνη. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το μάνγκο και αφήνετε να σιγοβράσει.

Σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις πήξει το μείγμα το ρίχνετε σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

 

 
 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ