Η 11η εντολή του Άγγελου

Είδε κι απόειδε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Δεν άντεξε. Πλάνταξε με τα τερτίπια παικτών του ΠΑΟΚ. Κι έβγαλε ντιρεκτίβα: «Όποιοι θέλουν, μένουν. Οι άλλοι να φύγουν»! Η αρχή έγινε με τον Χακόμπο Σανθ. Κι ακολούθησε ο Λούκας Πέρεθ…

Η τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ άναψε το «πράσινο» στην διοικητική για τα περαιτέρω σε ότι αφορά τους δύο παίκτες, οι οποίο έθεσαν εαυτού εκτός ΠΑΟΚ. Ο καθένας πάντως, με τον τρόπο του.

Τι σημαίνει «για τα περαιτέρω»; Πολύ απλά σημαίνει πως εάν κι εφ’ όσον δεν ικανοποιήσουν οικονομικά την ΠΑΕ, δεν φεύγουν. Μένουν. Το «πως» μένουν (θα) είναι πλέον, το πρόβλημα τους!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης με αφορμή την ανάγωγη συμπεριφορά του Ισπανού «πορτέρο» και την άκομψη του Ισπανού φορ ήταν σαφής στους παίκτες του: «Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει παίκτες, οι οποίοι δεν τον θέλουν».

Ως εκ τούτου εκδόθηκε – με τις ευλογίες του Ιβάν Σαββίδη – η 11η εντολή του Άγγελου Αναστασιάδη: «Ου μείνεις εάν ου θέλεις»!

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ πάντως, δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους και για τις διαρροές από την πλευρά του Παναγιώτη Γλύκου. Ο διεθνής τερματοφύλακας έχει συμβόλαιο ενός ακόμη χρόνου. Αντίθετα εκτίμησαν την σεμνότερη στάση αναμονής του Στέφανου Αθανασιάδη.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης φυσικά, ποντάρει σε αμφότερους για την ομάδα την οποία σχεδιάζει. Πόνταρε βέβαια, και στον Λούκας Πέρεθ αλλά ατύχησε. Αντίθετα δεν πόνταρε στο Χακόμπο Σανθ – με παρέμβαση του Ζήση Βρύζα το απέφυγε – και δικαιώθηκε…

Είναι λοιπόν, ηλίου φαεινότερο στην Τούμπα πως αλλάζουν ολοκληρωτικά τον ΠΑΟΚ αφ’ ενός μεν, η διαφορετική οικονομική προσέγγιση των μεταγραφών κι από τον Ιβάν Σαββίδη κι από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ο νέος – από τα παλιά – προπονητής του «δικέφαλου» αποδέχεται – και το γνωρίζει καλά αυτό ο «τσάρος» της Τούμπας – παίκτες οι οποίοι παίζουν και για τον ΠΑΟΚ. Κι απορρίπτει όσους παίζουν μόνον για τον αυτόν τους.

Και τούτο δεν είναι απαραίτητα κακό. Εξάλλου μέχρι να επιστρέψει οίκαδε, ο Άγγελος γινόταν το αντιστρόφως ανάλογο. Κι ο ΠΑΟΚ χαΐρι δεν είδε…

Σχετικά άρθρα