Η πίεση του χρόνου

Όσο κι αν δεν το παραδέχονται οι επιτελείς του ΠΑΟΚ. Όσο κι αν αφήνουν να εννοηθεί πως προχωρούν τις συζητήσεις με παίκτες που τους ενδιαφέρουν και περιμένουν να πετύχουν τα κατάλληλα αποτελέσματα για το συμφέρον του ΠΑΟΚ, είναι αλήθεια πως ο χρόνος πιέζει.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής, οι παίκτες θα πάρουν ανάσες για δύο – τρεις ημέρες και από τις 10 Ιουλίου θα αναχωρήσουν με προορισμό την Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν, δηλαδή πως ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στις 21 Αυγούστου για το Γιουρόπα Λίγκ, υπάρχει αρκετός χρόνος για να προετοιμαστεί η ομάδα. Αρκεί βεβαίως, έγκαιρα, να αποκτηθούν παίκτες που θα ενισχύσουν το ρόστερ. Αρκεί βεβαίως, η προσπάθεια για την απόκτηση παικτών να ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουλίου το αργότερο. Για να υπάρχει χρόνος, ενός μήνα τουλάχιστον, προκειμένου οι νεοαποκτηθέντες με τους πέντε τουλάχιστον διεθνείς που θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία, μαζί και με όσους δουλεύουν τώρα, να «δέσουν» στην ομάδα. Για να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Χρόνος υπάρχει για το πρώτο επίσημο παιχνίδι, όχι όμως και για την απόκτηση παικτών, για αυτό και αναφέρουμε πως οι διαδικασίες πρέπει να συντομευτούν.

Δεν αναλύω το ενδεχόμενο να παίξει ο ΠΑΟΚ νωρίτερα στην Ευρώπη. Γιατί υπάρχει και αυτή η προοπτική. Εάν για παράδειγμα το CAS αποδεχθεί στις 10 Ιουλίου, πως είναι αρμόδιο για να εκδικάσει την υπόθεση του ΠΑΟΚ (ζητά να εξεταστεί η προσφυγή του για την αφαίρεση των τριών βαθμών από τα πλέι οφ) αφενός και αφετέρου αποφασίσει υπέρ του Δικέφαλου, τότε θα έχουμε πλήρη ανατροπή. Τότε, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να παίξει στις 28 Ιουλίου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ. Από τον ΠΑΟΚ παρουσιάζεται, πως υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες. Όμως, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα. Και αν συμβεί αυτό, αν δηλαδή κληθεί ο ΠΑΟΚ να παίξει ένα μήνα νωρίτερα, τότε θα πούμε για τον ΠΑΟΚ… τρεχάτε ποδαράκια μου. Από όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς και με δεδομένο πως αποχώρησαν πολλοί παίκτες που συμμετείχαν ενεργά στο ρόστερ της ομάδας (τουλάχιστον 12 στον αριθμό), πρέπει άμεσα να «τρέξουν» οι διαδικασίες απόκτησης ικανών παικτών. Είμαι βέβαιος πως ο Αναστασιάδης θα βασιστεί σε νέους που έχουν ταλέντο και ποιότητα. Όμως, αποκλειστικά και μόνο με νέους, δεν μπορείς να δημιουργήσεις μία ισχυρή – ανταγωνιστική ομάδα που θα ανταποκριθεί και στις τρεις διοργανώσεις που θα συμμετέχει.

Είναι αντιληπτό πως ο ΠΑΟΚ θέλει να μειώσει τις απαιτήσεις ορισμένων παικτών που βρίσκονται ψηλά στην λίστα του, όμως, ίσως να μην έχει περισσότερο χρόνο να περιμένει. Σε τελική ανάλυση αυτή τη πίεση του χρόνου, από όλες τις απόψεις, την συναντάμε κάθε χρόνο, τέτοια εποχή στον ΠΑΟΚ. Απλά, ποτέ στο παρελθόν, δεν είχε καταφέρει ο ΠΑΟΚ να κλείσει έγκαιρα παίκτες πριν αρχίσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο εξωτερικό. Γιατί με το 80% του έμψυχου δυναμικού στην διάθεσή του και ο προπονητής, μπορεί να κάνει απερίσπαστος την δουλειά του.

Σχετικά άρθρα