Ασταμάτητος «βασιλιάς»! (video)

Το εξαιρετικό παιχνίδι του στο χόρτο απέδειξε για ακόμη μία φορά ο Ρότζερ Φέντερερ! Ο “βασιλιάς” επικράτησε πιο εύκολα από όσο αναμενόταν 3-0 σετ του Μίλος Ράονιτς και πανηγύρισε τη πρόκριση του στον τελικό του Γουίμπλεντον, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς!
Μπορεί πολλοί να λένε ότι ο Φέντερερ πρέπει να… αποσυρθεί (λόγω ηλικίας), όμως ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών δείχνει ότι βρίσκεται ακόμη σε τοπ επίπεδο! Ο 32χρονος Ελβετός πήρε μια ακόμη σπουδαία πρόκριση σε μόλις μία ώρα και 41 λεπτά, ενώ τη Κυριακή θα διεκδικήσει το 18ο του Grand Slam!
Ο Φέντερερ ήταν απόλυτα σταθερός κάνοντας μόλις 11 αβίαστα λάθη σε όλο το ματς. Παράλληλα, κατάφερε να σπάσει τρεις φορές το σερβίς του Καναδού (το οποίο είναι από τα καλύτερα στο κόσμο αυτή τη περίοδο), ενώ δεν έχασε ούτε μία φορά το δικό του!
Με την πρόκριση στον τελικό του Λονδίνου, ο Φέντερερ εξασφαλίζει την άνοδό του στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας το συμπατριώτη του Στάνισλας Βαβρίνκα και επιστρέφει ως το Νο1 των Ελβετών στην ATP, αποκαθιστώντας την τάξη.
Αυτός θα είναι ο 25ος τελικός του σε Grand Slam. Τώρα θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Πιτ Σάμπρας, που είχε κερδίσει 7 τίτλους στο βρετανικό Slam, τον 19ο αιώνα! Ο Φέντερερ θα διεκδικήσει να γίνει ο μοναδικός άνθρωπος στα 137 χρόνια ιστορίας του Championships, με 8 τίτλους στο ενεργητικό του. Διεκδικεί επίσης το 18ο Grand Slam καριέρας και κατά πολλούς είναι και η τελευταία του ευκαιρία για να βελτιώσει αυτό το ούτως ή άλλως μυθικό ρεκόρ. Πάντως είναι σίγουρα η καλύτερη ευκαιρία που είχε εδώ και δύο χρόνια, στα οποία δεν είχε να επιδείξει κάτι καλύτερο από τους δυο ημιτελικούς στο Αυστραλιανό Όπεν (2013, 2014).

Σχετικά άρθρα