“Πυροβολούν” τον Ζουνίγια στο Facebook

Αν γινόταν διαγωνισμός για τον δημοφιλέστερο άνθρωπο αυτή τη στιγμή στη Βραζιλία το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα κέρδιζε. Ξέρουμε όμως τον πιο… μισητό. Είναι ο Κολομβιανός Χουάν Καμίλο Σουνίγια, ο άνθρωπος που έδωσε τέλος στη παρουσία του Νεϊμάρ σε αυτό το Μουντιάλ!

Ο αμυντικός της Νάπολι ζήτησε συγγνώμη για τα όσα, άθελά του, προκάλεσε, τόσο μιλώντας στους δημοσιογράφους, όσο και από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

Η ανάρτηση που έγινε γύρω στις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδας) κινητοποίησε φίλους κι εχθρούς. Μέσα σε τέσσερις ώρες  είχε πάρει 4.000 like, την συγγνώμη του την είχαν κοινοποιήσει 106 φίλοι του, ενώ εκεί που έγινε πραγματικός… πόλεμος ήταν τα σχόλια. Καταγράφηκαν 1.100 σχόλια και βέβαια το κοντέρ συνεχίζει να καταγράφει.

Ο Σουνίγια αναφέρει στο post του ότι δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον Νεϊμάρ κι ότι παίζει δυνατά, αλλά όχι βρώμικα.

Τα σχόλια που συνοδεύουν αυτή τη δημοσίευση καλύπτουν όλη τη γκάμα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Πληγωμένοι Βραζιλιάνοι εύχονται το Μουντιάλ του 2018 να είναι του Νεϊμάρ, ενώ φίλοι της Βραζιλίας απ’ όλο τον κόσμο προχωρούν ακόμα παραπέρα. Ένας μάλιστα από τη Μοζαμβίκη του προτείνει να πάει να ζήσει εκεί για να… γλυτώσει, αναφέροντας φυσικά ειρωνικά ότι εκεί υπάρχουν αρκετοί συμπατριώτες του έμποροι ναρκωτικών!

Το να μπουν φίλοι κι εχθροί δεν προκαλεί εντύπωση. Εδώ υπάρχουν αντιπαραθέσεις για πολύ πιο απλά πράγματα. Αυτό που εντυπωσιάζει όμως είναι ο αριθμός των Γερμανών ή τον φίλων τέλος πάντων των «πάντσερ» που αναρτούν στον ίδιο «διάλογο» σχόλια του στιλ «θα πάρουμε το Κύπελλο» και τα σχετικά. Είναι φανερό ότι η απουσία του Νεϊμάρ τόνωσε την αυτοπεποίθηση για την ομάδα τους, μια αυτοπεποίθηση που κλονίστηκε μετά τα ματς με την Αλγερία και τη Γαλλία.

Ο Σουνίγια πάντως ξέρει κι αυτός από τραυματισμούς και μάλιστα σοβαρούς. Τον Αύγουστο του 2013 έκανε σοβαρή εγχείρηση στο γόνατο κι η Νάπολι για να τον στηρίξει του ανανέωσε το συμβόλαιό του λίγους μήνες μετά.

Έχει γεννηθεί σε μια φτωχή ορεινή περιοχή της Κολομβίας στην περιφέρεια της Αντιόχειας, ενώ το χωριό του το Τσικόρδο έχει βγάλει τον δημοφιλέστερο Κολομβιανό ποδηλάτη, τον Χάιμε Καστανεδά. Τώρα πλέον στις σχετικές δημοσιεύσεις για το… καμάρι του χωριού μάλλον θα πάρει τη θέση του.

Η σελίδα του στο fb

https://www.facebook.com/pages/Juan-Camilo-Z%C3%BA%C3%B1iga/124836617533534

 

Σχετικά άρθρα