Τιάγκο, Νταβίντ Λουίζ και Ολυμπιακός

Οι δύο στόπερ της Βραζιλίας και της Παρί Σεν Ζερμέν έλαμψαν στον προημιτελικό του Μουντιάλ με την Κολομβία. Ο Τιάγκο Σίλβα και ο Νταβίντ Λουίζ πήραν από το χέρι τη «σελεσάο» για να την οδηγήσουν στη μεγάλη κόντρα με την Γερμανία, με στόχο την πρόκριση στον τελικό. 

Ο Τιάγκο Σίλβα έβαλε το πρώτο γκολ και έσωσε αμέσως μετά την ισοφάριση, η απουσία του από τον ημιτελικό λόγω της υπερβολικής κάρτας αποτελεί τεράστια απώλεια.

Ο Νταβίντ Λουίζ εκτέλεσε με το φάουλ τον Οσπίνα για το δεύτερο γκολ και έκανε εκπληκτικές ενέργειες σε όλο το παιχνίδι. 

Τί μ’ έπιασε ξαφνικά και ασχολούμαι με τους σούπερ σταρ αμυντικούς που συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο σέντερ μπακ στον κόσμο; 

Μα πάντα όποτε τους παρακολουθώ θυμάμαι ότι:

Ο Τιάγκο Σίλβα είχε αποκαλύψει πρόσφατα – σε συνέντευξή του στη Realnews μάλιστα – ότι επί εποχής Ζίκο στον Ολυμπιακό έφτασε μια ανάσα να φορέσει τη φανέλα των ερυθρόλευκων, αλλά τελικά εκείνη η μεταγραφή δεν είχε ολοκληρωθεί την τελευταία στιγμή…

Κι ο Νταβίντ Λουίζ είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τον Ντιόγκο σ΄εκείνο το ιστορικό Ολυμπιακός-Μπενφίκα 5-1 επί Βαλβέρδε για το Γιουρόπα Λιγκ. 

Τώρα οι δυο τους κοστίζουν πάνω από 100 εκ. ευρώ κι ο Ντιόγκο παρακολουθεί την καριέρα του να ανεβοκατεβαίνει σε ομάδες της χώρας του και σέντερ φορ της Βραζιλίας να είναι ο… Φρεντ.

Σχετικά άρθρα