Ιτούδης: «Ρίσκο και πρόκληση η ΤΣΣΚΑ»

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΤΣΣΚΑ αποτελεί ρίσκο και πρόκληση, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης ο οποίος τόνισε ότι για να έρθουν οι επιτυχίες χρειάζονται πλάνο και δουλειά. 
Ο Έλληνας προπονητής, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Real News, στην οποία μίλησε για:-την επιλογή της ΤΣΣΚΑ: «Το μέγεθος της ΤΣΣΚΑ και η πρόκληση που λέγεται Ευρωλίγκα είναι οι βασικοί λόγοι της επιλογής μου. Όπως έχω ξαναπεί, αν φοβάσαι, μένεις στο σπίτι σου. Με την ΤΣΣΚΑ γνωριζόμαστε, με ήξεραν, τους ήξερα».
-τη στάση της Μπάνβιτ: «Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Μπάνβιτ, στους ιδιοκτήτες της, τον πρόεδρο και τον τζένεραλ μάνατζερ. Με τον σύλλογό μου είχα κλειστό συμβόλαιο και άλλος ενδεχομένως να απαιτούσε ένα σωρό χρήματα για τη λύση του, ωστόσο εκείνοι έδειξαν εκπληκτική στάση και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ».
-το ρίσκο της απόφασής του: «Ασφαλώς και αποτελεί πρόκληση και ρίσκο, μα η ίδια η ζωή μας είναι έτσι. Αν δεν πάρεις τα ρίσκα σου, αν δεν παλέψεις, δεν ζεις. Στην Μπάνβιτ είχαμε στρώσει την ομάδα, αλλά πλέον είμαι στην ΤΣΣΚΑ και με περιμένει σκληρή προσπάθεια. Κίνητρο είναι να δουλεύεις και να επιχειρείς καθημερινά να δημιουργήσεις κάτι καλό, φέρνοντας στο τέλος της ημέρας τους στόχους σου σε πέρας».
-τους στόχους της ΤΣΣΚΑ: «Για το πού μπορούμε να φτάσουμε, δεν θα το πω ακόμη, αφού εκκρεμούν αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το ρόστερ. Αργότερα θα πούμε περισσότερα. Με βεβαιότητα, όμως, λέω ότι πρώτος στόχος είναι να φτιάξουμε ομάδα κι από εκεί και μετά, φυσικά και γνωρίζω πού έχω έρθει».
-το αν τα λεφτά φέρνουν επιτυχίες: «Ναι, αλλά όχι μόνο αυτά. Χρειάζεται πίστη, πλάνο, καθημερινός αγώνας».
-το αν θα έπαιρνε παίκτες από την Ελλάδα: «Η ΤΣΣΚΑ έχει “μάτια” σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, καθετί καλό μάς ενδιαφέρει».
-το νταμπλ του Παναθηναϊκού: «Του δίνω συγχαρητήρια για την επίτευξη των στόχων του και την κατάκτηση του νταμπλ».
-την Εθνική ομάδα: «Καλή τύχη στον Φώτη (σ.σ. Κατσικάρη) και τα παιδιά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ο καθρέφτης του ελληνικού μπάσκετ και μακάρι να μας φέρει την καλύτερη δυνατή επιτυχία».

Σχετικά άρθρα