ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 7 ΙΟΥΛΙΟΥ (vd)

1974

Η Γερμανία, 20 χρόνια μετά το «Θαύμα της Βέρνης» κατακτά ξανά τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου. Στον τελικό του Μονάχου, δέχθηκε γκολ χωρίς να αγγίξει κανείς παίκτης της, την μπάλα. Οι Ολλανδοί είχαν την σέντρα, άλλαξαν πολλές φορές την μπάλα, κέρδισαν πέναλτι (ανατροπή του Κρόιφ από τον Φογκτς) και ο Νέσκενς το αξιοποίησε. Με πέναλτι ισοφάρισε η Γερμανία στο 25’ με τον Πολ Μπράϊτνερ και στο 43’ο Γκερντ Μίλερ χάρισε την νίκη και το τρόπαιο.

1990

Μικρός τελικός στο Σαν Νικόλα του Μπάρι. Η Ιταλία παρά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό νίκησε την Αγγλία με 2-1 με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο τέλος. Ο Μπάτζιο άνοιξε το σκορ στο 70’ και ο Σκιλάτσι χάρισε την νίκη στο 86’ με πέναλτι. Ενδιάμεσα οι Άγγλοι είχαν ισοφαρίσει με τον Πλατ στο 81’.

1998

Στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας η Βραζιλία μετά από δραματική μάχη απέκλεισε την Ολλανδία στη διαδικασία των πέναλτι, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Ρονάλντο στο 46’ είχε δώσει το προβάδισμα στη Σελεσάο και ο Κλάιφερτ είχε ισοφαρίσει στο 87’. Στα πέναλτι οι Βραζιλιάνοι ευστόχησαν σε όλα με τον Ταφαρέλ να αποκρούει τις προσπάθεις των Κοκού και Ρόναλντ Ντε Μπουρ.

2010

Ο Κάρλες Πουγιόλ λύνει τον γόρδιο δεσμό στο Ντέρμπαν πετυχαίνοντας το γκολ της πρόκρισης της Ισπανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Μουντιάλ με αντίπαλο την Γερμανία (1-0).

Σχετικά άρθρα