Συνέδριο για το μέλλον του μπάσκετ

Το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα συζητηθεί στην Βαρκελώνη στις 9/07 στο συνέδριο της Ευρωλίγκα, εκεί όπου θα δώσουν το παρών περισσότεροι από 90 εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ομάδων.

«Το μέλλον του ευρωπαϊκού επαγγελματικού μπάσκετ θα βρεθεί στο προσκήνιο μεθαύριο Τετάρτη (9/7) στην Βαρκελώνη με την διοργάνωση από την Ευρωλίγκα του Πρώτου Συνεδρίου Ευρωπαϊκών Συλλόγων.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί όλοι οι Ευρωπαϊκοί Σύλλογοι και οι Λίγκες και ήδη έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος πάνω από 90 εκπρόσωποι. Η Ευρωλίγκα ευελπιστεί ότι στο Συνέδριο θα δοθεί η ευκαιρία στους κύριους παράγοντες του αθλήματος στην Ευρώπη να ανταλλάξουν απόψεις και να χαράξουν στρατηγική για το μέλλον του αθλήματος, με κύριο στόχο να αναζητηθούν τρόποι για την προσέλκυση νέων φιλάθλων.

Εισηγήσεις στο Συνέδριο θα κάνουν οι Τζόρντι Μπερτομέου, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωλίγκας, Σιμόν Μιζράχι, πρόεδρος της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τζάν Πόμερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Μπουντεσλίγκα, του Γερμανικού Πρωταθλήματος, Άϊορις Φραντσίνι, πρόεδρος της IMG Media & Events, και Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γιουβέντους.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναλύσουν οι ομιλητές είναι ο ρόλος των συλλόγων στο επαγγελματικό μπάσκετ, πως θα λειτουργούν οι σύλλογοι στο μέλλον κ.α.

«Έχουμε συλλάβει την ιδέα του Συνεδρίου των Ευρωπαϊκών Συλλόγων ως μια ευκαιρία να καθορίσουν οι πραγματικοί «οδηγοί» του αθλήματος, οι σύλλογοι, το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ», δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου. «Τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνουμε αυτή την συζήτηση προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του πολύ κοντινού μέλλοντος».

Η Ευρωλίγκα ευελπιστεί ότι με την διεξαγωγή του Συνεδρίου κάθε καλοκαίρι θα έρχονται σε επαφή και θα συζητούν για την ανάπτυξη του αθλήματος, οι επαγγελματίες του χώρου (παίκτες, προπονητές, διαιτητές, τμήματα μάρκετινγκ, μέσα ενημέρωσης, γενικοί διευθυντές κ.α.).

Το Συνέδριο Ευρωπαϊκών Συλλόγων είναι μια από τις τελευταίες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ευρωλίγκα πριν την κλήρωση της προσεχούς Πέμπτης (10/7) για την σεζόν 2013-14, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Φίλαθλοι και δημοσιογράφοι μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις στους ομιλητές του Συνεδρίου από το Facebook και το Twitter χρησιμοποιώντας το χάσταγκ #BasketballFuture», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ. 

Σχετικά άρθρα