Καρέλης: «Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα»

«Με σκληρή δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα», δήλωσε ο Νίκος Καρέλης στην κάμερα της NOVA. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στη φετινή προετοιμασία της ομάδας, στους στόχους του “Τριφυλλιού”αλλά και στο όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.

Οι δηλώσεις του Καρέλη:

«Η πρώτη μου εντύπωση είναι η κούραση που υπάρχει μέχρι στιγμής, γιατί από την πρώτη στιγμή μπήκαμε σε πολύ δυνατούς ρυθμούς και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αρχίσαμε την προετοιμασία ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων».

Σας τα χάλασε λίγο ο καιρός;

«Μας τα χάλασε λίγο καιρός, ωστόσο έχουμε συνηθίσει από την Αθήνα, οπότε δεν πειράζει».

Δεν είχες κάνει προετοιμασία με την ομάδα την περσινή χρονιά. Τι διαφορές έχεις εντοπίσει σε σχέση με προετοιμασία που έχεις κάνει με άλλες ομάδες;

«Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Πέρυσι, μπορεί να μην έκανα προετοιμασία, ωστόσο γίναμε μια οικογένεια και δημιουργήσαμε έναν βασικό κορμό, ο οποίος έμεινε ο ίδιος. Οι απαιτήσεις έχουν μεγαλώσει και στις προπονήσεις, ενώ ο ρυθμός είναι πιο δυνατός και πρέπει να δίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε σε κάθε προπόνηση, ώστε να κάνουμε ότι καλύτερο στους αγώνες που έρχονται».

Βλέπουμε στις προπονήσεις την ίδια φιλοσοφία με πέρυσι. Καλή φυσική κατάσταση, πολύ τρέξιμο, ταχύτητα…

«Αυτό δείξαμε σε όλη την προηγούμενη χρονιά. Θέλουμε να παίζουμε σε γρήγορο ρυθμό με τη μπάλα, να κινούμαστε γρήγορα και αυτό άρχισε από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη προπόνηση. Οι προπονητές μας έδειξαν ότι εφέτος η προετοιμασία θα είναι πολύ διαφορετική με περισσότερη ένταση».

Τι διαφορετικό θα έχει ο Παναθηναϊκός στην αγωνιστική του φιλοσοφία, σε σχέση με πέρυσι;

«Αυτό που θέλουμε να έχουμε είναι πιο γρήγορο και καλύτερο ποδόσφαιρο και να δώσουμε θέαμα στους φιλάθλους μας».

Οι ίδιοι ανεβάσατε τον πήχη με την παρουσία σας την περσινή χρονιά. Κύπελλο, δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα… Τι να περιμένει φέτος ο κόσμος του Παναθηναϊκού από την ομάδα;

«Σίγουρα οι απαιτήσεις έχουν μεγαλώσει και εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δουλέψουμε όσο μπορούμε πιο σκληρά, ώστε να αποδώσουμε καλύτερα στους αγώνες».

Πέρυσι κάνατε την υπέρβαση. Φέτος μπορεί να γίνει το επόμενο βήμα και να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα;

«Με μεγάλη δουλειά πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να έχουμε το κεφάλι κάτω και να κοιτάμε μέσα από τις προπονήσεις και από τους αγώνες να βγάζουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ώστε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Είναι οδηγός η παρουσία της ομάδας στον δεύτερο γύρο;

«Είναι οδηγός, όμως πρέπει μέσα από τις προπονήσεις να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να βρούμε τον ρυθμό μας και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Σε λίγες ημέρες θα γίνει και η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχεις κάποια προτίμηση από τους υποψήφιους αντιπάλους;

«Όχι, δεν έχω κάποια προτίμηση. Στόχος μας είναι να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε όποιον αντίπαλο και αν έχουμε».

Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος για τους ευρωπαϊκούς αγώνες; Είναι πολύ νωρίς οι πρώτοι επίσημοι αγώνες…

«Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι, γιατί έχουμε μεγάλη ένταση στις προπονήσεις από την πρώτη ημέρα, ενώ από την περσινή σεζόν έχουμε δείξει ότι έχουμε πολύ καλό ρυθμό. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Είναι ένα προσωπικό όνειρο η συμμετοχή σου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον Παναθηναϊκό;

«Είναι όνειρο για κάθε παίκτη, πόσο μάλλον για μένα. Το περίμενα τόσο καιρό και ελπίζω να είμαι έτοιμος, ώστε να βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ την ομάδα μου».

Είναι άπιαστο όνειρο η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είναι άπιαστο όνειρο, όμως ποτέ μην λες ποτέ. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αν δουλέψουμε σκληρά και προετοιμαστούμε για κάθε στόχο».

Δούλεψες πάρα πολύ την περσινή σεζόν και κατάφερες με το σπαθί σου να κερδίσεις θέση βασικού στην ομάδα. Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον Νίκο Καρέλη, που κατάφερε να βρεθεί και στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Η συμμετοχή μου στην προεπιλογή ήταν τεράστια τιμή για μένα, όμως θέλω να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό, να δουλέψω σκληρά, να δουλέψω σκληρά και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον Παναθηναϊκό».

Πόσα γκολ θα σκοράρεις;

«Αυτό δεν το ξέρω ακόμα… Σιγά σιγά. Το κεφάλι κάτω και βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Έχεις την τύχη να προπονείσαι καθημερινά με τον Μάρκους Μπεργκ και τον Μλάντεν Πέτριτς. Μαθαίνεις από αυτούς τους δύο σπουδαίους επιθετικούς;

«Εννοείται, γιατί είναι ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης. Όταν τους έχω στις προπονήσεις, είναι ένα όνειρο για μένα, γιατί είναι πολύ μεγάλοι παίκτες και βλέπω καθημερινά την κάθε τους κίνηση και τα τελειώματα τους και προσπαθώ να πάρω όσα περισσότερα μπορώ από αυτούς, γιατί είναι πολύ μεγάλοι παίκτες».

Μετά την πρώτη σου σεζόν στον Παναθηναϊκό, το όνομα σου υπήρξε σε σενάρια που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον ξένων συλλόγων για την απόκτηση σου. Σε αποπροσανατόλισαν αυτά τα δημοσιεύματα;

«Όχι, δεν με αποπροσανατόλισαν καθόλου. Το μυαλό μου είναι στον Παναθηναϊκό και μόνο εκεί».

Υπήρξε κάτι;

«Δεν μπορώ να το ξέρω. Το μυαλό μου είναι μόνο στον Παναθηναϊκό».

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν;

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς μας, γιατί μας στήριξαν σε κάθε αγώνα και ήταν δίπλα μας και θέλουμε να μας στηρίξουν και να είναι κοντά μας και την εφετινή σεζόν».

Σχετικά άρθρα