Ένα δροσερό γλύκισμα για το καλοκαίρι: Blackberry frozen yogurt

8 Ιουλίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

3-4 φλιτζάνια βατόμουρα  ή (νωπά ή κατεψυγμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κάρδαμο λοβό, θρυμματισμένα
1/4 κουταλάκι κανέλα
2 φλιτζάνια γιαούρτι
2 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα  βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο, κανέλα και ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.
Αφήστε το να σιγοβράζει, ανακατεύοντας για να λιώσουν τα μούρα και να απελευθερώσουν το χυμό τους.

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει για 15 λεπτά.
Τοποθετήστε ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ. Σπρώξτε τα μούρα από το κόσκινο για να πάρετε το συμπυκνωμένο σιρόπι τους.

Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα για να πατήσετε τα μούρα από την πλευρά του κόσκινου. Απομακρύνετε τα μούρα από το κόσκινο, εκτός από το σιρόπι.
Ανακατέψτε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιρόπι μούρων. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.

 

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ