Ντοσεβί: «Μεγάλη πρόκληση ο Ολυμπιακός»

Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ματιέ Ντοσεβί στον Ολυμπιακό και δήλωσε στη Γαλλία ότι έκανε ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Η συνέντευξη του Ντοσεβί στην ηλεκτρονική έκδοση του France Football

Ματιέ, επέλεξες τον Ολυμπιακό. Έγινε γρήγορα αυτό;

«Ήμασταν σε επαφές καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και τα πράγματα επιταχύνθηκαν από τη στιγμή που τελείωσε το πρωτάθλημα. Υπέγραψα για τρία χρόνια. Αυτό ήθελα. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, πολύ γνωστή στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Είναι τέλειο για να συνεχίσω την πρόοδό μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα εδώ».

-Είχες άλλες σοβαρές προτάσεις;

«Ναι, από τη Γαλλία και από το εξωτερικό. Η Μπαστιά συγκεκριμένα με πλησίασε, αλλά είχα ήδη κάνει την επιλογή μου. Ο Ολυμπιακός ήταν η προτεραιότητά μου. Αποτελεί τεράστια πρόκληση και μου ταιριάζει».

-Ήθελες να πας στο εξωτερικό;

«Ναι, ήθελα. Μετά από έξι σεζόν στη Γαλλία ήθελα να αφήσω το πρωτάθλημα και να δοκιμάσω κάτι άλλο. Χρειαζόμουν νέα πρόκληση. Από τότε που υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο, έπαιζα πάντα στη Γαλλία και σε ομάδες που ήταν στάσιμες. Ήθελα να ανακαλύψω ένα νέο πρωτάθλημα, πιθανότητα μια ομάδα που στοχεύει την κορυφή και αγωνίζεται στην Ευρώπη. Εδώ έχω τα πάντα για να αναπτυχθώ».

-Μήπως συνάντησες τον Ερίκ Αμπιντάλ, που υπέγραψε το Σάββατο;

«Όχι ακόμα. Αυτή τη στιγμή όλοι είναι κάπως διάσπαρτοι. Η ομάδα προπονείται στην Αυστρία και εγώ θα τους βρω αύριο (σ.σ. σήμερα). Ανυπομονώ να τους γνωρίσω όλους».

-Μία τοποθέτηση για τη Βαλενσιέν που υποβιβάστηκε…

«Επηρεάζομαι από το τι συμβαίνει στην ομάδα και ελπίζω να τα καταφέρει. Έμεινα εκεί τέσσερα χρόνια, πέρασα πολύ όμορφες στιγμές, άρα μου αφήνει μια περίεργη αίσθηση που φεύγω, αφήνοντάς τη σε μια τέτοια κατάσταση. Ελπίζω να τα καταφέρει».

-Ποια ομάδα βλέπεις να κερδίζει το παγκόσμιο Κύπελλο;

«Τη Βραζιλία, αφού εδώ μιλάει η καρδιά. Επίσης, είναι λίγο περισσότερο φαβορί, καθώς παίζει μπροστά στο κοινό της και αυτό θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τη Γερμανία ή και ακόμα την Αργεντινή».

-Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής έως τώρα;

«Ο Ρόμπεν και ο Νεϊμάρ ήταν πολύ δυνατοί, αλλά πιστεύω ότι ο Χάμες Ροντρίγκες ήταν πιο πάνω. Έκανε πραγματικά ένα τεράστιο παγκόσμιο Κύπελλο».

Σχετικά άρθρα