Μοσχαρακι κοκκινιστο ζακυνθινο από την Αννα Δρούζα

8 Ιουλίου 2014

Yλικά

 

1 κιλό κρέας μοσχάρι κομμένα σε τετράγωνα κομματάκια

1 ποτήρι κρασιού λάδι

1 κουτί ντοματάκια σάλτσα ή 3 φρέσκες ντομάτες 

4 κεφαλάκια σκόρδου

100 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια

2 stick κανέλας

1 ποτήρι του κρασιού άσπρο

Αλάτι Πιπέρι 

1 κ.σ μαύρη ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τα σκόρδα με το λάδι και ύστερα προσθέτουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί. Αργότερα προσθέτουμε τη ντομάτα με μισό νερό αλατοπιπερώνουμε , βάζουμε τη κανέλα και την ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει.  Αν δούμε ότι μετά από τρια τεταρτα έχει τραβήξει τα νερά του προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. 

Οταν το κρέας έχει μαλακώσει, προσθέτουμε το τυρί, χωρίς να λιώσει όμως και σερβίρουμε. 

Σερβίρεται ιδανικά με πατάτες τηγανητές αλλά και μαζί με μακαρόνια (συνήθως)  η με άσπρο ρύζι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ