Η Κολομβία ζήτησε προστασία για τον Ζουνίγια

Τα… πράγματα είναι σοβαρά με τον Καμίλο Ζουνίγια και τις απειλές που δέχεται, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Νεϊμάρ! Είναι χαρακτηριστικό πως το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ζήτησε από τις ιταλικές αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον ποδοσφαιριστή της Νάπολι!!!

Βλέπετε, ο Κολομβιανός αμυντικός, μετά το χτύπημα (γονατιά) που έθεσε νοκ άουτ για το υπόλοιπο του Μουντιάλ τον Νεϊμάρ, προκαλώντας τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου άσου, δέχεται πολλές απειλές…

Έτσι, το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας απέστειλε μήνυμα προς το αντίστοιχο ιταλικό και προέτρεψε τη χώρα να «προειδοποιήσει» τις τοπικές αρχές για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αυτό που ζητούν οι αρχές της Κολομβίας είναι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του παίκτη και της οικογένειάς του!

Για να φτάσει σ’ αυτό το σημείο το Υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας, η κατάσταση είχε… ξεφύγει και στα social media. Είναι χαρακτηριστικό πως χρήστες των κοινωνικών δικτύων έχουν αποστείλει δεκάδες μηνύματα «επιθετικά και απειλητικά» εναντίον του Ζουνίγια. Ένας από αυτούς έχει αναρτήσει στο Twitter τη διεύθυνση του σπιτιού του στην Ιταλία και απείλησε ότι θα σκοτώσει παίκτη, σύμφωνα με την αναφορά του υπουργείου Εξωτερικών της Κολομβίας.

Για να εξομαλυνθεί η κατάσταση το Υπουργού στέκεται στην απολογία και στη συγγνώμη του παίκτη της Νάπολι. Ζήτησε ακόμα από το προξενείο της Κολομβίας στην Μπραζίλια να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη FIFA και τις αρχές της Βραζιλίας. Οι Κολομβιανοί θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνει έκκληση στο κοινό, και να κατανοήσει ο κόσμος ότι αυτός ο τύπος ατυχήματος είναι μέρος του ποδοσφαίρου και ότι πρέπει να γίνει δεκτός με ηρεμία και ανεκτικότητα.

Να θυμίσουμε πως η FIFA αποφάσισε να μην επιβάλει κυρώσεις (παρά το αίτημα της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας) στον Ζουνίγια για το φάουλ στον Νεϊμάρ, που είχε ως αποτέλεσμα το κάταγμα του τρίτου σπονδύλου του διεθνή άσου (θα πρέπει να μείνει εκτός γηπέδων για έξι εβδομάδες)!

Σχετικά άρθρα