ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 10 ΙΟΥΛΙΟΥ (vd)

1982
Η Γαλλία άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο Αλικάντε στον τελικό για την 3η θέση αλλά η Πολωνία πετυχαίνοντας τρία γκολ ενδιάμεσα ήταν η νικήτρια (3-2). Το τρίτο γκολ πέτυχε ο Γιάνους Κούπτσεβιτς που μερικά χρόνια αργότερα φόρεσε την φανέλα της Λάρισας.

1994

Κλείνει η προημιτελική φάση με μία τεράστια πρόκριση της Βουλγαρίας επί της Γερμανίας. Στο Ιστ Ράδερφορντ ο Λόταρ Ματέους με πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην Γερμανία στο 48’. Οι Βούλγαροι απάντησαν με δύο γκολ σε ένα τετράλεπτο με τους Στόϊτκοφ και Λέτσκοφ.

Την τετράδα των προημιτελικών συμπλήρωσε η Σουηδία μετά  από συγκλονιστική μάχη 120 λεπτών με την Ρουμανία. Η Σουηδία προηγήθηκε με τον Μπρολίν στο 78’, οι Ρουμάνοι ανταπέδωσαν με τον Ραντουτσόϊου στο 88’ και με τον ίδιο πήραν κεφάλι στο σκορ στο 100’. Ο Κένετ Άντερσον ισοφάρισε στο 115’ και το ματς πήγε στα πέναλτι όπου ο Ραβέλι απέκρουσε δύο (Πετρέσκου, Μπελοντέντιτσι) και έστειλε την Σουηδία στα ημιτελικά.

2010

Μικρός τελικός και στη Νότιο Αφρική με την Γερμανία να νικά 3-2 την Ουρουγουάη μετά από ευχάριστο ματς με εναλαγές στο σκορ. Ο Μίλερ έκανε το 1-0, οι Καβάνι και Φορλάν αντέτρεψαν το σκορ με τους Γιάνσεν και Κεντίρα να κάνουν το ίδιο.

Σχετικά άρθρα