Φαν Γκάαλ: «Δύο παίκτες αρνήθηκαν να εκτελέσουν το πρώτο»

Η Ολλανδία έμεινε εκτός μεγάλου τελικού (θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Βραζιλία στον μικρό τελικό) και ο Λουίς Φαν Χάαλ μετά την ήττα των «οράνιε” με 4-2 στα πέναλτι από την Αργεντινή, αιτιολογώντας την επιλογή του να εκτελέσει πρώτος πέναλτι ο Φλάαρ που είναι αμυντικός, είπε πως δύο παίκτες του αρνήθηκαν να εκτελέσουν το πρώτο πέναλτι. Παράλληλα, αποκάλυψε πως αυτός έμαθε τον Ρομέρο να αποκρούει πέναλτι, από την κοινή τους θητεία στην Αλκμάαρ!!!

«Δύο παίκτες αρνήθηκαν να εκτελέσουν το πρώτο πέναλτι και γι’ αυτό το ανέλαβε ο Φλάαρ», είπε ο Φαν Γκάαλ. Δεν ήθελε να αποκαλύψει τα ονόματα των παικτών που αρνήθηκαν και απάντησε: «Δεν απαντώ γιατί αυτή η ερώτηση είναι προσβλητική».

Για την μη χρησιμοποίηση του Κρουλ τόνισε πως: «Αν είχα τη δυνατότητα, θα έβαζα τον Κρουλ. Τα πέναλτι είναι θέμα και τύχης. Εδώ δίδαξα στον Ρομέρο πώς να αποκρούει πέναλτι».

Στη συνέχεια γενικά για την παρουσία της Ολλανδίας ανέφερε: «Κάναμε ένα φανταστικό τουρνουά. Κανείς δεν περίμενε να περάσουμε στη δεύτερη φάση. Κάναμε μια εξαιρετική πορεία και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Η Αργεντινή είναι ομάδα παγκόσμιας κλάσης με παίκτης τεράστιας αξίας και δεν μας κέρδισε. Είναι καλύτερο να αποκλείεσαι στα πέναλτι παρά χάνοντας με 7-1».

Σχετικά άρθρα