Ο «chiquito» που η Ελιάνα χαρίζει στη Ριάνα

Είναι ο «Άγιος της Αργεντινής». Ο Σέρχιο Ρομέρο, ο ήρωας του ημιτελικού κινδυενύει να γίνει πάσα από τη σύζυγό του στην Ριάνα.
 
Ο Ρομέρο γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1987 και μεγάλωσε στην Μπερνάρδο ντε Ιριγκόγιεν της Αργεντινής. Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του έγινε μπασκετμπολίστες και λόγω του ότι ήταν πιο κοντός και από τους δύο απέκτησε το παρατσούκλι «chiquito» που σημαίνει μικρός. Ο πατέρας του ήταν αστυνομικός και λάτρης του μπάσκετ. Διαπίστωσε ότι ο Σέρτζιο ήταν καλύτερος στο ποδόσφαιρο και εξαιρετικός με τη μπάλα στα χέρια λόγω του ότι έπαιζε μπάσκετ με τα αδέρφια του. Ετσι, έγινε τερματοφύλακας.

Σε ηλικία δέκα ετών βρέθηκε στην ακαδημία της Αλιμράτε Μπράουν και στη συνέχεια στην CAI (Comisión de Actividades Infantiles) πρωτού καταλλήξει το 2003 στην Ρασίνγκ με την οποία υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο σε ηλικία δεκαεννέα ετών το 2006.

Επόμενος σταθμό η Αλκμάαρ με προπονητή τον χθεσινό του αντίπαλο Λουίς Φαν Χάαλ. Την περίοδο 2007-08, ως τρίτος τερματοφύλακας του Ολλανδικού συλλόγου πήρε μέρος σε 12 αγώνες.
Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του ήρθε στην ισοπαλία 0-0 με την Πάκος Φερέιρα ενώ έπαιξε κόντρα στη Λάρισα στη νίκη με 1-0 της Αλκμάαρ.

Την περίοδο 2008-09 ξεκίνησε ως βασικός, έπαιξε σε 18 αγώνες αλλά έσπασε το χέρι του και έμεινε εκτός αγώνων. Ακολούθησε την επόμενη χρονιά το προσωπικό ρεκόρ του όταν κράτησε ανέπαφη την εστία του για 950 λεπτά.
Στις 22 Αυγούστου 2011, εντάχθηκε στο δυναμικό της Σαμπντόρια και έκανε το ντεμπούτο του στις 26 Αυγούστου εναντίον της Πάντοβα. Πέρυσι παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Μονακό.

Ηταν ο τερματοφύλακας της Αργεντινής στο Νοτιοαφρικανικό Πρωτάθλημα Νέων του 2007 στην Παραγουάη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2007 U-20 στον Καναδά. Στις 8 Αυγούστου 2007 περιλήφθηκε για πρώτη φορά στην επιλογή της Αργεντινής για τους φιλικούς αγώνες με Νορβηγία και Αυστραλία.  Αντικατέστησε τον τραυματισμένο Oscar Ustari στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ως προπονητής του δίνει την ευκαιρία. Παίζει βασικός στη νίκη επί της Παραγουάης με 1-0 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 9 Σεπτεμβρίου 2009 Από τότε είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας.

Είναι παντρεμένος με το μοντέλο – ηθοποιό Ελιάνα Γκουέρτσιο. Τον Φεβρουαρίου 2010 έγινε πατέρας μιας κόρης που ονομάζεται Γιασμίν. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ήρθε στον κόσμο η δεύτερη κόρη του, Χλόη.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Ριάνα είχε εκφράσει με ανάρτησή της στο Twitter το θαυμασμό της για το Σέρτζιο Ρομέρο. «Είναι πολύ όμορφος και γοητευτικός», είχε γράψει.

Ακολούθησε η απάντηση της συζύγου του γκολκίπερ στην ποπ σταρ από τα Μπαρμπέιντος…
Η Ελιάνα Γκουέρτσιο ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα να παραχωρήσει τον άνδρα της στην 26χρονη, εφόσον η Αργεντινή κατακτήσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας.

«Αν η Αργεντινή κερδίσει το Μουντιάλ σου χαρίζω τον άνδρα μου για μια εβδομάδα», έγραψε η Γκουέρτσιο, αμέσως μετά τη νίκη της Αργεντινής επί του Βελγίου.

Σχετικά άρθρα