Eναλλακτικά γεμιστά με μπέικον , ζαμπόν και τυρί!

10 Ιουλίου 2014

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 ντομάτες
  • 4 πιπεριές
  • 5 κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ή 3 κουτ. σούπας ξερό)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 250 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 200 γρ. μπέικον
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Tυρί γκούντα
  • ζαμπόν παριζάκι

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, σκόρδο, δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο και μπέικον και τα βάζουμε χώρια στην άκρη.
  2. Αδειάζουμε τις ντομάτες και στις πιπεριές και κρατάμε το εσωτερικό τους για τη γέμιση.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και σοτάρουμε το ζαμπόν
  4. Συνεχίζουμε με το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και τον πελτέ, τον άνηθο, το μαϊντανό και το δυόσμο, ανακατεύουμε να φύγουν τα πολλά υγρά και ρίχνουμε το ρύζι μας.
  5. Ξανά ανακατεύουμε τα υλικά μας να αναμειχθούν καλά και σβήνουμε τη φωτιά.
  6. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές κατά τα 2/3 και μόλις τις γεμίσουμε ρίχνουμε λίγο νερό μέσα στο ταψί, λίγο ελαιόλαδο και ντομάτα που έχουμε κρατήσει από το άδειασμα των καρπών
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε το τυρί για να λιώσει πάνω από τα γεμιστά μας 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ