Πιτάκια με καβούρι και σάλτσα μαγιονέζας

10 Ιουλίου 2014

Πιτάκια με καβούρι και σάλτσα μαγιονέζας

 
Μερίδες 5
Χρ. Πρ 2 ώρες
Χρ. Ψης 6΄
 
Υλικά
 
Για της πίτες καβουριού
 
6 φέτες άσπρο ψωμί μπαγιάτικο
3/4 φλιτζανι τσαγ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρόκο αυγού
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ταμπάσκο
2 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι τσαγ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι τσαγ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζανι τσαγ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
500 γρ φρέσκα μαγειρεμένα καβούρια, καθαρισμένα και στραγγισμένα
 
Για την σάλτσα μαγιονέζας
 
1 φλιτζάνι τσαγ μαγιονέζα
1/2 κ.γλκ πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
 
Διαδικασία
 
Για της πίτες καβουριού: Σε ένα μπλέντερ ρίξτε το ψωμί και χτυπήστε μέχρι να γίνει σε ψίχουλα. Μεταφέρετε τα ψίχουλα ψωμιού σε ένα μεσαίο μπόλ. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι τσαγ μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σε ένα μπλέντερ ρίξτε το κρόκο αυγού, το χυμό λεμονιού, την σάλτσα Worcestershire, την σάλτσα ταμπάσκο, την μουστάρδα, την πάπρικα, το θυμάρι, τους σπόρους σέλινο, και το μαύρο πιπέρι. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Με τη λειτουργία σε μέτρια ταχύτητα στο μπλέντερ ρίξτε το λάδι σε μια αργή, σταθερή ροή μέχρι το μείγμα να σχηματίζει ένα τύπου σάλτσα μαγιονέζας. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το κρεμμύδι, την πιπεριά με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι τσαγ μαϊντανό. Προσθέστε την σάλτσα τύπου μαγιονέζα, την σάρκα από τα καβούρια και ανακατέψτε με ένα κουτάλι ελαφρά. Ρίξτε 1 φλιτζάνι τσαγ ψίχουλα ψωμιού. Ίσως χρειαστεί να ρίξετε περισσότερα ψίχουλα ψωμιού. Ανακατέψτε απαλά να ομογενοποιηθούν. Φτιάξτε 6 πίτες καβουριού. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα πιτάκια καβουριού. Πατήστε ελαφρά με τα χέρια τον κάθε κεφτέ ώστε να έχει 2 εκ. πάχος. Πασπαλίστε όλο το πιτάκι με το υπόλοιπο μείγμα ψωμιού. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για μια ώρα ή και περισσότερο. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι. Αφού κάψει το ελαιόλαδο, τηγανίστε σε παρτίδες ελαφρά της πίτες καβουριών 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε περισσότερο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι, εάν είναι απαραίτητο. Βγάλτε και τοποθετήστε της πίτες σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
 
Για την προετοιμασία της μαγιονέζας με πάπρικα: Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και ρυθμίστε την γεύση στα καρυκεύματα. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 30΄.  Σερβίρετε της πίτες καβουριού με την σάλτσα μαγιονέζας.
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace