Τελικός με Πούτιν, Μέρκελ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίτ Πούτιν θα βρεθεί την Κυριακή στο Ρίο όπου θα παρακολουθήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπως και η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

«Προβλέπουμε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών που θα είναι παρόντες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ, κύριος σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η παρουσία του Ρώσου προέδρου στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμενόταν, καθώς ο Πούτιν πραγματοποιεί μια επίσκεψη στη Βραζιλία από τις 13 ως τις 16 Ιουλίου για μια σύνοδο κορυφής των μεγάλων αναδυομένων χωρών BRICS (Βραζιλία, ΡΩΣΊΑ, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ πρόκειται από την πλευρά τους να ταξιδέψουν στη Βραζιλία για να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα της Γερμανίας στον τελικό εναντίον της Αργεντινής, επιβεβαιώθηκε σε ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να συμμετάσχει στην τελετή λήξης του παγκοσμίου Κυπέλλου, στη διάρκεια της οποίας η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ θα περάσει στον ρώσο ομόλογό της τη σκυτάλη της διοργάνωσης του επομένου Κυπέλλου, το 2018.

Σχετικά άρθρα