Χρήστου: «Στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016»

Ο Απόστολος Χρήστου είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής ημέρας χάρη στις τρομερές επιδόσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Το χρυσό μετάλλιο και τα δύο παγκόσμια ρεκόρ είναι γεγονός και ο νεαρός αθλητής μπορεί να απολαμβάνει στιγμές μεγάλης ευτυχίας.

«Ο πρώτος μου στόχος για φέτος έγινε πραγματικότητα. Το χρυσό ήταν ο πρωταρχικός μεγάλος στόχος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διότι τα 100 μέτρα ύπτιο είναι το βασικό μου αγώνισμα, αν κρίνει κανείς και τη περσινή μου επίδοση, που σημείωσα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και αφιερώνω αυτό το μετάλλιο και τα δύο παγκόσμια ρεκόρ στους γονείς μου, στον σύλλογο μου τον Ολυμπιακό και στον προπονητή μου Νίκο Γέμελο».

Προτεραιότητα για τον χρυσό πρωταθλητή ήταν το μετάλλιο διότι γνώριζε πως αν έρθει το πιο πιθανό ήταν να συνδυαστεί με παγκόσμιο ρεκόρ. «Συνεχίζω δυνατά γιατί μένουν κι άλλες υποχρεώσεις σε αυτή τη διοργάνωση. Θέτω ως στόχο τους τελικούς και γιατί όχι το βάθρο στα υπόλοιπα αγωνίσματα που θα λάβω μέρος».

Ο Απόστολος Χρήστου διάλεξε την Ολυμπιάδα Νέων παρά να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνο. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ εξήγησε την απόφαση του: «Αυτοί οι αγώνες γίνονται κάθε 4 χρόνια και δεν θα είχα ξανά την ευκαιρία να πάρω μέρος σ’ αυτούς τους αγώνες. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών μπορεί να ξαναβρεθεί στον δρόμο μου στο άμεσο μέλλον. Δε θέλω να σπαταλήσω αυτή την ευκαιρία».

Τέλος όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και τη συμμετοχή του, υποστήριξε: «Είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιδίωξη μου. Το όνειρό μου είναι να βρεθώ στη Βραζιλία σε δύο χρόνια και να μπορέσω να διακριθώ».

Σχετικά άρθρα