«Συμπαίκτης με Σαβιόλα, Αμπιντάλ»! (video)

Ο Δημήτρης Κολοβός λατρεύει την Μπαρτσελόνα και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ότι είναι συμπαίκτης με Σαβιόλα και Αμπιντάλ!
 
Λάτρης της Μπαρτσελόνα και του Λιονέλ Μέσι, ο Δημήτρης Κολοβός βρίσκεται πλέον συμπαίκτης με πρώην αστέρια της καταλανικής ομάδας όπως ο Χαβιέρ Σαβιόλα και ο Ερίκ Αμπιντάλ.
 
Ο άσος του Ολυμπιακού έχει μπει δυναμικά στην προετοιμασία και έδωσε μεγάλη συνέντευξη στους απεσταλμένους στο Ζέεφελντ για τις πρώτες του εμπειρίες με την ερυθρόλευκη.
 
Δείτε σε video την συνέντευξη του Κολοβού

Όλη η συνέντευξη Κολοβού:
 
 
Δημήτρη πρώτη προετοιμασία με τον Ολυμπιακό και η πρώτη εικόνα που έχουμε όλοι μας είναι ότι είσαι πάρα πολύ άνετος, δηλαδή μοιάζεις σαν να είσαι πολλά χρόνια στην ομάδα. Κάνουμε λάθος ή όντως έχεις μπει πολύ γρήγορα στο κλίμα;
 
Με έχουν βοηθήσει όλα τα παιδιά εδώ. Κάποιους τους ξέρω κάποιοι με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα στην ομάδα. Είναι πολύ μεγάλη οικογένεια εδώ και μου το έδειξαν από την πρώτη στιγμή.
 
Η πρόκληση του πρωταθλητισμού σε φοβίζει;
 
Όχι δεν με φοβίζει. Αν με φόβιζε δεν θα το έκανα. Το να είσαι στον Ολυμπιακό που είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι κάτι μοναδικό και θέλω να καθιερωθώ κάποια στιγμή και να βοηθήσω την ομάδα.
 
Η πρώτη σου εικόνα από τον Ολυμπιακό είναι στο Ρέντη. Πιο ήταν το πρώτο πράγμα που σου έκανε εντύπωση.
 
Όλα ήταν διαφορετικά. Ο τρόπος της δουλειάς. Είσαι συγκεντρωμένος μόνο εκεί. Από την στιγμή που πατάς τον χώρο εκείνο έχεις το μυαλό σου να δουλεύεις. Στον Πανιώνιο δεν ήταν τόσο καλά τα πράγματα, αλλά στον Ολυμπιακό είναι διαφορετικά τα πράγματα.
 
Πως ήταν η χρονιά που είχες υπογράψει στον Ολυμπιακό και έπαιζες είχες μπροστά σου μία χρονιά στον Πανιώνιο. Σίγουρα ήταν δύσκολη, επικίνδυνη πολλές φορές με τον φόβο να χτυπήσεις.
 
Δεν το σκέφτηκα να χτυπήσω. Προσπάθησα να δώσω ότι καλύτερο στην ομάδα που ήμουν. Και είχα σκοπό να έρθω έτοιμος στον Ολυμπιακό και να έρθω καλά στην προετοιμασία και να κάνω το βήμα παραπάνω. Η χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά τελείωσε καλά με τον Πανιώνιο. Τους ευχαριστώ όλους στον Πανιώνιο με βοήθησαν πολύ εκεί για να φτάσω εδώ και τώρα έχει ανοίξει μία καινούρια σελίδα στην καριέρα μου.
 
Όταν ξεκινούσες στον Ωροπό περίμενες ότι θα φτάσεις μέχρι εδώ. Σίγουρα οι προπονητές σου, σου έλεγαν καλά λόγια.
 
Σε ένα παιδί 15 χρονών είναι δύσκολο να σκεφτείς ότι θα φθάσεις στον Ολυμπιακό ή στον Πανιώνιο. Έβλεπα κάποιους στην τηλεόραση και έλεγα ότι δεν είναι εύκολο να είσαι συμπαίκτης. Ήταν ένα δύσκολο στάδιο η αλλαγή από τον Ωροπό στον Πανιώνιο αλλά προσπάθησα να τα καταφέρω και το ίδιο και τώρα.
 
Το έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι στον Ολυμπιακό ή ακόμα τσιμπιέσαι;
 
Το έχω συνειδητοποιήσει γιατί με βοήθησαν πολύ οι άνθρωποι στην ομάδα και πρέπει να το συνειδητοποιήσω για να δείξω κάποια πράγματα.
 
Είσαι Μπαρτσελόνα από πιτσιρικάς και τώρα είσαι συμπαίκτης με τον Αμπιντάλ και τον Σαβιόλα. Πως το ζεις όλο αυτό;
 
Ακόμα και με φίλους λέω ότι δεν γίνεται να είμαι συμπαίκτης με τον Σαβιόλα και τον Αμπιντάλ. Το να είσαι συμπαίκτης μαζί τους είναι ένα κίνητρο και έχεις να κερδίζεις. Τους θαυμάζω, αλλά θέλω να κερδίζω πράγματα από αυτούς από τον τρόπο που συμπεριφέρονται μέσα στο γήπεδο.
 
Εσένα σου έχουν πει κάτι;
 
Όχι δεν μου έχουν πει κάτι, αλλά είναι κοντά σε όλους μας.
 
Πριν αποφασίσεις να έρθεις στον Ολυμπιακό μίλαγες με παιδιά όπως ο Σάμαρης τι σου έχουν πει;
 
Όλοι μου έχουν πει τα καλύτερη και ο Ανδρέας και ο Γιάννης.
 
Φοβόσουν τα αποδυτήρια;
 
Δεν φοβήθηκα καθόλου τα αποδυτήρια. Με έχουν βοηθήσει όλοι και ο Ανδρέας και ο Γιάννης και ο Δημήτρης για να μπω στην ομάδα.
 
Έγινε ένα σίριαλ με την μεταγραφή σου και τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποφασίσεις να έρθεις στον Ολυμπιακό;
 
Αποφάσισα αμέσως ότι θα έρθω στον Ολυμπιακό. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο.
 
Πόσο σε βοηθάει το γεγονός ότι αυτά τα χρόνια βλέπουμε ποδοσφαιριστές όπως ο Σάμαρης, ο Μανιάτης, ο Μανωλάς και Σιόβας και μπήκαν κατευθείαν στην ομάδα. Παλιότερα ήταν πολύ πιο δύσκολο να παίξει στον Ολυμπιακό.
 
Μου δίνει ένα κίνητρο ότι καθιερώνονται Έλληνες από πιο μικρές ομάδες. Εγώ θέλω να καθιερωθώ όπως έκαναν και τα άλλα παιδιά, ο Ανδρέας, ο Δημήτρης.
 
Κάνοντας μία ακτινογραφία του Δημήτρη Κολοβού τι θα έλεγες;
 
Θέλω να προσπαθήσω για το καλύτερο και να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό.
 
Τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις;
 
Είμαι 21 χρονών και πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα ακόμα. Μέρα με την μέρα προσπαθώ να βελτιώσω πολλά και τακτικά. Όλα θέλουν βελτίωση. Δεν νομίζω ότι 21 χρονών μπορείς να πεις ότι τα έχω όλα.
 
Σε έχουμε δει να παίζεις και στα άκρα και πίσω από τον επιθετικό. Εσένα που σου αρέσει περισσότερο να παίζεις;
 
Επειδή φέτος έπαιξα και στην άκρη και στο κέντρο. Δεν έχω μεγάλο θέμα στο που θα παίζω και επειδή έχω συνηθίσει να παίζω στην άκρη έχω κάνει περισσότερα ματς, αλλά και στον άξονα δεν έχω πρόβλημα.
 
Ποια είναι η εικόνα που σου βγάζει ο Μίτσελ;
 
Είναι πολύ καλός προπονητής. Είναι πολύ κοντά στον ποδοσφαιριστή μας δίνει συνέχεια συμβουλές και φαίνεται ότι είναι ένας προπονητής που θέλει να σε βοηθήσει.
 
Το δικό σου όνειρο. Το καλοκαίρι του 2015 θα είσαι ευχαριστημένος με τι;
 
Το να μπορέσω να καθιερωθώ στην ομάδα, να παίξω στον Ολυμπιακό και να κατακτήσω τίτλους και σίγουρα κάποια στιγμή να είμαι στην Εθνική.
 
Υπάρχει κάποια κουβέντα από τον Μίτσελ που σου έχει μείνει χαραγμένη;
 
Ανάλογα για το τι πρέπει να κάνω στην θέση μου. Ότι μου λέει το κρατάω γιατί έχω να κερδίσω πράγματα και σίγουρα θα το βρω μπροστά μου.
 
Το Champions League το έχεις στο μυαλό σου;
 
Από την στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό σίγουρα έχω στο μυαλό μου το Champions League στο μυαλό μου, αλλά σκέφτομαι βήμα βήμα.
 
Είχες περάσει μία δύσκολη περίοδο προσωπικά, αυτό πόσο σε δυνάμωσε;
 
Το να χάνεις κάποιον δικό σου άνθρωπο είναι δύσκολο. Σίγουρα με επηρέασε, πιστεύω ότι μου δίνει δύναμη από εκεί που είναι και σίγουρα θέλει να καταφέρω πράγματα από εκεί.
 
Βγάζεις δύο διαφορετικά πρόσωπα. Ένα ήρεμο παιδί εκτός αγωνιστικού χώρου και ένα παιδί με θράσος στο γήπεδο…
 
Έξω προσπαθώ να είμαι όσο πιο ήρεμος μπορώ αλλά από την στιγμή που μπαίνω στο γήπεδο δείχνω ένα άλλο πρόσωπο και γι αυτό έχω θράσος για να δείχνω ότι η ομάδα μπορεί να βασίζεται σε μένα.
 
Πρότυπο ποιον είχες;
 
Ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής είναι ο Μέσι.
 
Και αγαπημένο σου γήπεδο το Καμπ Νου.
 
Σίγουρα, αλλά σε πολλά γήπεδα θα ήθελα να πάω.
 
Αν και 21 χρονών πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να στηριχτεί πάνω σου;
 
Πιστεύω στις δυνατότητες μου και πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να στηριχτεί πάνω μου.
 
Δεν αισθάνεσαι ένα βάρος φορώντας αυτή την φανέλα;
 
Εννοείται ότι αισθάνομαι ένα βάρος με αυτή την φανέλα. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσω να το σηκώσω και αυτό θα το κάνω με την δουλειά.
 
Αντέχεις τις δυσκολίες; Γιατί στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα ωραία…
 
Επειδή μου έχουν έρθει κάποιες δυσκολίες πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. 

Σχετικά άρθρα