Είμαι 22χρονών παρθένα και αυνανίζομαι...

11 Ιουλίου 2014
Ελένη, 22 ετών ρωτά

Aναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας:

Καλησπερα σας ειμαι 22 χρονων και ειμαι παρθενα. Δεν ειχα ποτε καποιο αγορι και γι αυτο και εχω αρχισει τωρα τελευταια να αυνανιζομαι. Ο λογος που σας γραφω ειναι επειδη οταν αυνανιζομαι δε νιωθω τιποτα στα γεννετικα μου οργανα. Δεν ποναω δε νιωθω καποια ευχαριστηση δε νιωθω τιποτα. Πιστευα οτι εφταιγε οτι δεν εβαζα το δαχτυλο μου βαθια αλλα και αφου το εβαλα παλι δε ενιωσα καποια ευχαριστηση. Σκεφτομαι μηπως εχω καποιο προβλημα στα γεννετικα μου οργανα θα περιμενω απαντηση σας. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά η 

Εύη Κυράνα ψυχολόγος υγείας - σεξολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου και μέλος του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων στη Θεσσαλονίκη. 

Για να προκληθεί η διέγερση η γυναίκα πρέπει να έχει κάποια ερεθίσματα. Είναι ερεθίσματα που ευχαριστούν την γυναίκα και χρειάζεται να εξοικειωθεί η γυναίκα για να αποκτήσει μια επαφή με το σώμα της. Τα ερεθίσματα προέρχονται από τις αισθήσεις αλλά προέρχονται και από το που είναι σταμμένη η προσοχή του νου κατά τη διάρκεια της αυτοικανοποίησης και πολλές γυναίκες την ώρα της αυτοικανοποίησης ακόμα και της επαφής μπορεί να επικεντρώνουν στη σκέψη γιατί δεν ευχαριστιέμαι, τι δεν κάνω καλά και να αγχώνονται. Αυτή η σκέψη μειώνει την ικανότητα διέγερσης. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΜΑΡΙ***** ****
20:42 Πέμπτη 10/11/2016
Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΙΚΡΗ ΟΠΗ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΥ ΥΜΕΝΑΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΜΟΡΦΗ ΥΜΕΝΑ Κ ΙΣΩΣ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΣΕΞΙΣΧΥΕΙ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ