Μπιφτέκια διαίτης-Απόλαυση χωρίς τύψεις

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />½ κιλό κιμά<br />1 ψωμί 2-3 ημερών<br />1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2-3 μέτρια κρεμμύδια<br />1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη<br />1 ματσάκι μαϊντανό<br />1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br />1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο<br />λόγο επιπλέον ελαιόλαδο για το πλάσιμο του κιμά</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ξεκινάμε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε τα μπιφτέκια μας ή το πρωί της ίδιας μέρας για να τα φάμε στο βραδινό γεύμα μας.</p>
<p>Βάζουμε σε ένα μπολ νερό.</p>
<p>Κόβουμε δύο μεγάλες φέτες ψωμί και το βάζουμε μέσα στο μπολ, να μουλιάσει.</p>
<p>Μόλις μουλιάσει, αφαιρούμε το εξωτερικό μέρος από το ψωμί, την κόρα και κρατάμε μόνο το εσωτερικό.</p>
<p>Παίρνουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι, το καθαρίζουμε με το μαχαίρι και το ξεπλένουμε με νερό.</p>
<p>Αφαιρούμε το νερό από το μπολ και μένει μόνο η ψίχα του ψωμιού.</p>
<p>Τρίβουμε το κρεμμύδι με το χοντρό μέρος του τρίφτη και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.</p>
<p>Βγάζουμε  τον κιμά από το ψυγείο και τον τοποθετούμε στο μπολ.</p>
<p>Αν ο κιμάς είναι περισσότερο από μισό κιλό, θα προσθέσουμε 1-2 κρεμμύδια.</p>
<p>Αυτό είναι το μυστικό, για να γίνουν μαλακά τα μπιφτέκια, δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ ψωμί.</p>
<p>Προσθέτουμε στον κιμά που είναι μέσα στο μπολ, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο, αν θέλουμε να έχουν περισσότερο.</p>
<p>Παίρνουμε ένα ματσάκι μαϊντανό, κρατάμε όσο θέλουμε, κόβουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια.</p>
<p>Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα βάζουμε και αυτά μέσα στον κιμά.</p>
<p>Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και πλάθουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνοντας στα χέρια μας λίγο ελαιόλαδο.</p>
<p>Αν έχουμε ξεκινήσει την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ, αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μαλακώσει.</p>
<p>Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μείνει στο ψυγείο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μερικές ώρες, για παράδειγμα να τον φτιάξουμε το πρωί και να μείνει μέσα στο ψυγείο μέχρι το μεσημέρι ή το βράδυ και τότε θα μπορούμε να πλάσουμε τα μπιφτέκια.</p>
<p>Όταν λοιπόν ο κιμάς μαλακώσει, τον βγάζουμε από το ψυγείο και σχηματοποιούμε τα μπιφτέκια.</p>
<p>Τα βάζουμε να ψηθούν, σε μέτριο φούρνο, στους 180 βαθμούς.</p>
<p>Ψήνουμε μισή ώρα από τη μια πλευρά και στη συνέχεια τα γυρνάμε και τα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 30 λεπτά από την άλλη πλευρά.</p>
<p>Συμβουλή: Το μυστικό για να πετύχουν τα μπιφτέκια είναι λίγο ψωμί, πολύ κρεμμύδι, όχι λιωμένο στο μπλέντερ αλλά σε κομμάτια.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα