Φωτορεπορτάζ: Με αυτές τις παγίδες θα πιάσουν τον κροκόδειλο!

12 Ιουλίου 2014

Τοποθετήθηκαν οι παγίδες για τον… Σήφη, τον κροκόδειλο που έχει γίνει θέμα συζήτησης σε όλη την Ελλάδα.

Μία φάκα με κοτόπουλο έχει ετοιμαστεί ειδικά διαμορφωμένη για τον Σήφη τον Κροκόδειλο που εδώ και μέρες ζει στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Έτσι σήμερα στη 1 το μεσημέρι ο Βαγγέλης Μαμαγκάκης, διευθυντής της διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ μαζί με τον ερπετολόγο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πέτρο Λυμπεράκη και ομάδα από ειδικούς επιστήμονες θα μεταβούν στο σημείο προκειμένου να εποπτεύσουν τον χώρο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο cretapost ο κ. Λυμπεράκης το μεσημέρι θα γίνει η εποπτεία του χώρου ενώ επικρατέστερο σενάριο είναι να δημιουργήσουν μία μεγάλη φάκα.«Μπορούμε να στήσουμε διάφορες παγίδες. Αυτό που σκεφτόμαστε αρχικά είναι να κάνουμε μία μεγάλη φάκα που θα βάλουμε το αντίστοιχο τυράκι για τον κροκόδειλο που μάλλον θα είναι ένα κοτόπουλο», επεσήμανε ο κ. Λυμπεράκης.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν χθες και είχε ως θέμα το πώς θα γίνει ο εντοπισμος και η παγίδευση του κροκόδειλου.Παράλληλα, η ομάδα επιστημόνων εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης και δεύτερου κροκόδειλου στη λίμνη.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη επιστρατευτεί πλέγματα και ώστε να εντοπιστεί ο κροκόδειλος.


Οι ειδικοί ελπίζουν στα θετικά αποτελέσματα, ζητούν όμως από τους πολίτες να μην υπερβάλουν και να μην πλησιάζουν τις όχθες του φράγματος.

www.real.gr

 
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ