Αμπιντάλ: «Ατύχημα η ήττα» (video)

«Να μην στέκονται οι οπαδοί στο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ερίκ Αμπιντάλ μετά από την ήττα του Ολυμπιακού από την Κράσνονταρ σε φιλικό προετοιμασίας τονίζοντας πως το πιο σημαντικό σε αυτό το χρονικό σημείο είναι η δουλειά στη φυσική κατάσταση και στην τακτική.
Οι δηλώσεις του Αμπιντάλ στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο youtube:
Συμφωνείς ότι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να δουλέψει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι του και όχι τα αποτελέσματα καθαυτά;
«Είναι σίγουρα ένα ματς προετοιμασίας, το πρώτο μας για αυτή τη σεζόν. Έπαιξαν πολλοί παίκτες που δεν γνωρίζονται ακόμη καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθούμε να βρούμε τη θέση μας μέσα στο γήπεδο ο ένας με τον άλλο, τακτικά, πως θα κινούμαστε. Νομίζω ότι το σημαντικό είναι να διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα το πνεύμα μας. Θα θέλαμε να κάνουμε ένα καλό αποτέλεσμα, όμως αυτή τη στιγμή δεν κοιτάμε αυτό, πρέπει να δουλέψουμε επάνω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της τακτικής».
Ποιες είναι οι πρώτες εικόνες σου από την προετοιμασία του Ολυμπιακού εδώ στην Αυστρία;
«Είναι διαφορετική η προετοιμασία από ότι έχω συνηθίσει εν γένει. Πρόκειται για έναν συνδυασμό ασκήσεων δύναμης-ταχύτητας και μπάλα, μοιάζει σε κάποια σημεία με την ισπανική προετοιμασία ίσως. Νομίζω ότι τώρα είναι στο χέρι μας, των παικτών, να προσαρμοστούμε και να έχουμε καθαρό μυαλό για να δουλεύουμε σωστά».
Αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού ταξίδεψαν εδώ στο Σβατς για να δουν το παιχνίδι. Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα;
«Να μην στέκονται στο αποτέλεσμα αυτό. Παίξαμε ένα παιχνίδι προετοιμασίας και αυτό το αποτέλεσμα είναι ίσως ένα… ατύχημα. Τους ευχαριστώ που μας στήριξαν με τη φωνή τους από την εξέδρα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με καλά παιχνίδια και καλά αποτελέσματα, για να κατακτήσουμε τίτλους και να τους δώσουμε τη χαρά που αξίζουν».

Σχετικά άρθρα