Θορπ: «Ναι, είμαι γκέι» (video)

Ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης και θρύλος της κολύμβησης Ίαν Θορπ, μετά από πολλά χρόνια παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και πολλά χρόνια αλλά ο Αυστραλός, όπου σταθεί και όπου βρεθεί δήλωνε πως δεν είναι γκέι. Σε συνέντευξη που έδωσε στην Αυστραλιανή τηλεόραση, είπε πως εδώ και μερικές βδομάδες έχει καταφέρει να πει στους φίλους του και στην οικογένεια του ότι είναι ομοφυλόφιλος.

“Το σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό. Δεν είμαι στρέιτ! Τις τελευταίες δύο βδομάδες νιώθω άνετα με αυτό και το είπα στον κύκλο μου”, είπε ο 31χρονος κολυμβητής.

Από τα 16 του χρόνια ο Θορπ ρωτάται αν είναι γκέι ή στρέιτ. “Ήμουν πολύ μικρός, δεν ήξερα και εγώ τι είμαι. Δεν μπορούσα να αποδεχθώ τον εαυτό μου. Δεν ήθελα να είμαι γκέι, αλλά στο τέλος κάθε μέρας, ήμουν γκέι. Ναι, έλεγα ψέματα. Νιώθω άνετα με το να είμαι γκέι, πλέον”, τονίζει ο Θορπ.

Ο Αυστραλός, ο οποίος έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2012, έχει καταρρίψει 22 παγκόσμια ρεκόρ και έχει κρεμάσει πέντε χρυσά, τρία αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Αυστραλός, έχει κερδίσει 10 χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό. Ο Θορπ μετά το τέλος της πλούσιας καριέρας του, έχει αφιερωθεί σε φιλανθρωπικές δράσεις ενώ σκέφτεται να επιστρέψει στην κολύμβηση, αλλά από το μετερίζι του προπονητή.

Σχετικά άρθρα