Το πλάνο προόδου του Μίτσελ

Για τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας αλλά και τις κινήσεις που έχουν γίνει στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού μίλησε ο Μίτσελ, τονίζοντας ότι η ομάδα συνεχίζει στο δρόμο της αγωνιστικής προόδου ενώ ενιοσχύεται με παίκτες που συμπληρώνουν τους πρωταγωνιστές της περσινής διάκρισης σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Οι δηλώσεις του Μίτσελ:

-Συμπληρώσαμε σχεδόν μία εβδομάδα στο Ζέεφελντ. Θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιο για την πορεία της προετοιμασίας.

«Πιστεύω ότι κάναμε πρόοδο σε σχέση με πέρσι. Είναι πιο εύκολο γιατί έχουμε πολλούς παίκτες που ήταν και πέρσι στην ομάδα και καταλαβαίνουν πιο εύκολα την δουλειά που θέλουμε. Μερικοί παίκτες είναι έναν χρόνο στην ομάδα και ξέρουν τις συνθήκες στην προπόνηση και στην ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές γύρισαν σε μία πολύ καλή φυσική κατάσταση και ξέρουν τι ζητάμε εμείς και ήρθαν όλοι με ιδανικό βάρος. Πάμε σιγά σιγά, μία εβδομάδα δεν είναι τίποτα».

-Πόσο διαφορετική είναι η φετινή προετοιμασία από την περσινή κυρίως λόγω του ρόστερ και του γεγονότος πως έχει αρκετούς νέους παίκτες. Πόσο σας βοηθάει στην δουλειά σας ότι ο προγραμματισμός έχει τρέξει πιο γρήγορα;

«Αυτή είναι μία μεγάλη διαφορά που υπάρχει και η δεύτερη είναι ότι μερικοί παίκτες δεν χρειάζεται να τους λέμε τι πρέπει να κάνουν. Δεν θα έλεγα ότι είναι πιο εύκολο το φετινό ξεκίνημα, αλλά είναι πιο φυσιολογικό. Γι’ αυτό και είμαστε ήρεμοι και ευχαριστημένοι και όπως είπαμε πριν ένα χρόνο εδώ στο ίδιο σημείο πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα για να βρούμε τον ρυθμό. Η ιστορία όπως ξέρουμε όλοι ήταν πολύ καλή. Καταλαβαίνω ότι τα λόγια μου ακούγονταν πέρσι σαν δικαιολογία, αλλά ήμουν σίγουρος ότι με την δουλειά μπορούσαμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Όταν τελείωσε ο αγώνας με την Αντερλεχτ στις 8 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη είπαμε ότι βλέπουμε την ομάδα. Πήγαμε και στην Βαλένθια και παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα μαζί με τα παιχνίδια του Champions League ήταν 25 παιχνίδια που χάσαμε μόνο τα δύο με την Παρί. Οι ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές για αυτή την πρόοδο που είχε η ομάδα και τώρα είμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο. Το έχω ζητήσει ξανά και το ζητάω και φέτος πιστέψτε αυτά που λέμε».

-Έχετε ανεβάσει ήδη πολύ τον πήχη τι να περιμένουμε από τον φετινό Ολυμπιακό; Καμία ήττα σε 25 παιχνίδια;

«Δεν μετράνε τόσο πολύ οι ήττες και οι νίκες, αλλά ότι η ομάδα είχε μία πρόοδο. Υπήρχε μία πρόοδος και η ομάδα ανέβασε σιγά-σιγά ρυθμούς. Παρόλο που εσύ κάθεσαι απέναντι όλοι συμφωνούμε ότι μέχρι τον Δεκέμβρη ήμασταν εξαιρετικοί. Θα υπάρχει μία ήττα παραπάνω μία νίκη παραπάνω το θέμα είναι η ομάδα να κάνει μία πρόοδο».

-Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ. Αυτό πόσο μπορεί να επηρεάσει και να γίνουν κάποια πράγματα;

«Υπάρχει μία διαφορά μία βασική αλλαγή. Πέρσι προσπαθήσαμε να παίρνουμε παίκτες που θα ήταν βασικοί στην ενδεκάδα. Φέτος ψάχνουμε καλούς παίκτες που να συμπληρώνουν αυτό που έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει πιο εύκολα την δουλειά μας. Είναι μία δουλειά που φαίνεται αυτή που θέλουμε να είναι».

Σχετικά άρθρα