Τήλος: Πέταξαν στα βράχια ακόμα και πέντε μηνών βρέφος

14 Ιουλίου 2014

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ανάμεσα στα παιδιά που πέταξαν στα βράχια οι δουλέμποροι στο ναυάγιο της Τήλου βρισκόταν και ένα βρέφος πέντε μηνών. Όπως επισημαίνει η δήμαρχος Δωδεκανήσων, κ. Μαρία Κάμμα-Αλειφέρη, το μωρό ήταν νηστικό επί ημέρες και βρεγμένο όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας από τους άνδρες του λιμενικού.

Στο λιμάνι της Τήλου μεταφέρθηκαν με ασφάλεια χάρη στην άμεση κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού, οι δεκάδες πρόσφυγες που εγκαταλείφθηκαν σε βράχια από Τούρκους δουλέμπορους.

Οι δουλέμποροι εγκατέλειψαν τους μετανάστες στα βράχια του νησιού, σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο, και η τοπική κοινωνία κινητοποιήθηκε άμεσα για να σώσει τους μετανάστες.

Όταν τους εντόπισαν οι ψαράδες, ειδοποίησαν άλλους κατοίκους του νησιού που έσπευσαν με πλωτά μέσα στο σημείο προκειμένου να μεταφέρουν στο νησί τους έντρομους μετανάστες.

Μετά από αρκετή προσπάθεια λόγω των ισχυρών ανέμων οι κάτοικοι της Τήλου κατάφεραν να μεταφέρουν στο λιμάνι σώους τους μετανάστες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά...

Για το θέμα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η δήμαρχος Δωδεκανήσων, Μαρία Κάμμα Αλειφέρη, λέγοντας ότι: «οι δουλέμποροι πέταξαν στα βράχια ένα βρέφος πέντε μηνών και πολλά παιδιά».

Όπως είπε η δήμαρχος Δωδεκανήσων, αυτές είναι μόνο μερικές εικόνες από αυτές που συμβαίνουν καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου.

«Κανείς από τους πρόσφυγες δε θέλει να μείνει στην Ελλάδα», είπε η κ. Αλειφέρη, «όλοι θέλουν μια καλύτερη ζωή. Απλώς η χώρα μας είναι πέρασμα».

 
Ειρήνη Ν.
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιάννης Ρίτσος
Η Σκέψη της ημέρας
Γιάννης Ρίτσος
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...