Ανακαλύψτε το μονοπάτι σας... για τη γονιμότητα

14 Ιουλίου 2014
Την δημιουργία ελληνικού ιστότοπου με ενημερωτικό περιεχόμενο για τη γονιμότητα ανακοίνωσε ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck  Serono, ο οποίος έχει λάβει έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και είναι διαθέσιμος από αρχές Ιανουαρίου 2014. Ο ιστότοπος συμβάλλει στην παγκόσμια προσπάθεια της εταιρείας να στηρίξει και να ενημερώσει γυναίκες και άνδρες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα παιδί ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

 Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα που αφορούν τη γονιμότητά τους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), υπολογίζεται ότι ποσοστό 8% - 12% των ζευγαριών παγκοσμίως δεν μπορεί να πετύχει σύλληψη1, με τακτική απλή επαφή. Το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι ίδιο στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης της χώρας.

 Ο καινούργιος ιστότοπος www.fertility-greece.gr περιλαμβάνει μία πλούσια θεματολογία σχετικά με τη γονιμότητα/υπογονιμότητα. Οι ενότητές του αφορούν ενδεικτικά τα παρακάτω:

 

  • Πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες για εγκυμοσύνη
  • Πώς μπορείτε να προγραμματίσετε τη σύλληψη
  • Ποιες είναι οι επιλογές σας για να επιτύχετε εγκυμοσύνη
  • Ποια είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε
  • Υπολογίστε την ημέρα ωοθυλακιορρηξίας
  • Γονιμότητα και ηλικία: η επίδραση της ηλικίας
  • Ποιες είναι οι εξετάσεις γονιμότητας στις οποίες θα πρέπει να υποβληθείτε
  • Χρήσιμες πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
  • Πώς μπορούμε να κρατήσουμε δυνατή τη σχέση μας κατά τη διάρκεια των θεραπειών γονιμότητας

 

H Μαρία Σπανοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Merck, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτή την προσπάθεια και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε μέσα από τον ιστότοπο www.fertility-greece.gr να ενημερώσουμε και να βοηθήσουμε τα ζευγάρια στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα της γονιμότητας».

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Τούλ***** ****
10:20 Κυριακή 31/08/2014
ΚαλησπέραΧρειάζομαι την βοήθεια σας Ο αδελφός 24 χρονών έχει σχέση με μια κοπέλα 33 χρονών η οποία κοιτάει σοβάρα την εξέλιξη της σχέσης κ σκέφτεται μαζί του κ ένα παιδί σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε κ μας λέει ο αδελφός μου Έχουμε πανικοβληθεί ολοι μας γιατί θεωρούμε την διαφορά αρκετά μεγάλη κ επίσης ο αδελφός μου είναι κ πολύ μικρός για τέτοιες καταστάσεις είναι αμαθής από σχέσεις κ έχει κολλήσει Βλέπουμε τον κίνδυνο που πλησιάζει αλλά δεν ξέρουμε πως να το χειριστούμε Αυτό που κάνουμε μόνο είναι να του λέμε να προσέχει κ πως οταν σκεφτεί να βρει μια σύζυγο είναι καλό να είναι κοντά στην ηλικία Μπορείτε να μου πείτε τι μπορώ να κάνω για να τον προστατεύσω
klio***** ****
13:40 Παρασκευή 29/08/2014
καλησπερα σας ειμαι μητερα ενος μικρου αγοριου θελω να ξεκινησω διαδικασιες εξωσωματικης στο ταμειο που θα ασφαλιστω το πρωην τεβε γνωριζεται την διαδικασια και το κοστος ευχαριστω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ