Ποιο είναι το ιδανικό μήκος και πάχος πέους;

14 Ιουλίου 2014

Αναγνώστης μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας:

Ποιο μέγεθος θεωρείται ικανοποιητικό για τη γυναίκα;

Αναζητήσαμε απάντηση στο κείμενο του  Θ. Παλλαντζά,

Χειρουργού, Ουρολόγου-Ανδρολόγου,

συνεργάτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,

www.andrologia.gr

Ίσως μια από τις πιο αναλυτικές σχετικές μελέτες είναι αυτή που δημοσιεύτηκε από το τμήμα ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Cornell σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας:

•             Το μέσο μήκος του χαλαρού πέους είναι 8.6-9.3 εκατοστά

•             Το μέσο μήκος του πέους σε στύση είναι 12.9-14.5 εκατοστά

•             Η μέση περιφέρεια ενός πέους σε στύση είναι 8.8-10.0 εκατοστά.

Άλλες μελέτες προσφέρουν επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως είναι για παράδειγμα το γεγονός ότι κάποιοι άνδρες που έχουν μεγάλο μήκος πέους στη φάση της χαλάρωσης έχουν μικρή, ή καθόλου αύξηση του μήκους κατά τη στύση, ενώ κάποιοι που έχουν μικρό μήκος σε φάση χαλάρωσης το διπλασιάζουν κατά τη στύση.

Σε κάποιους άνδρες, το αυξημένο σωματικό λίπος, τα ορμονικά προβλήματα, καθώς και κάποια χειρουργεία μπορεί να μειώσουν το μέγεθος του πέους.

Ποιο είναι το σχήμα του πέους κατά τη στύση;

Η απάντηση δίνεται με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας. Πολλές απεικονίσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δείχνουν ότι το πέος σε στύση έχει σχήμα «μπούμερανγκ». Στην πραγματικότητα, η παραπάνω μέθοδος αποκαλύπτει το μη ορατό τμήμα του πέους, τη βάση του, η οποία συνδέεται με το ηβικό οστό. Με την αλλαγή της θέσης του μη ορατού τμήματος, μάλιστα, επιτυγχάνεται η αύξηση του πεϊκού μήκους κατά την αισθητική φαλλοπλαστική. Πρόκειται πρακτικά για μια ανάπλαση των σχέσεων ανάμεσα στο πέος, το δέρμα και το οστό, η οποία τροποποιεί την σχέση του μη ορατού με το ορατό τμήμα του πέους.

 

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Αντω***** ****
18:03 Πέμπτη 9/06/2016
Καλησπέρα Έχω τον εξής προβληματισμό με το μέγεθος του πέους μου Όταν είναι σε σηκωμένο σε μήκος είναι 15 εκατοστά Το θέα είναι ότι σε πάχος δεν είναι σε όλα τα σημεία ομοιόμορφο Από τι βάση έως και τη μέση του είναι 1112 εκατοστά και όσο πλησιάζει στη βάλανο γίνεται όλο και πιο λεπτό κι άλλο φτάνοντας τα 95 εκατοστά περιμετρικά Έχω την εντύπωση ότι είναι υπερβολικά λεπτόΚαι έχει χαλάσει η ψυχολογία μου Πρέπει να σκεφτώ το ενδεχόμενο πάχυνσης Ευχαριστω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ