Σταφυλίδης: «Μπορώ να κάνω τη διαφορά»

Στα χνάρια του Γιώργου Καραγκούνη επιθυμεί να βαδίσει ο Κώστας Σταφυλίδης. Ο 20χρονος αμυντικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας ομάδας του, της Φούλαμ, και τόνισε πως είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια του αγγλικού συλλόγου για επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ.
Οι δηλώσεις του Κώστα Σταφυλίδη:
«Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι θρύλος στην Ελλάδας. Έχει πάνω από 130 συμμετοχές στην Εθνική, έπαιξε σε Παγκόσμια Κύπελλα και αποτέλεσε μεγάλο μέρος της κατάκτησης του Euro το 2004. Φέτος, στην Βραζιλία, στα 37 του χρόνια ήταν για ακόμα μια φορά ένας απ’ τους πιο σημαντικούς παίκτες. Φυσικά είναι ένας απ’ τους παίκτες που θαυμάζω. Έχω μόλις μια συμμετοχή στο ενεργητικό μου, οπότε έχω πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσω στο επίπεδό του. Είναι φανταστικός παίκτης και υπέροχος άνθρωπος. Ξέρω ότι οι οπαδοί της Φούλαμ τον έβαλαν στην καρδιά τους και θα ήταν υπέροχο να κάνω αντίστοιχη εντύπωση. Θα δουλέψω σκληρά και θα δώσω τα πάντα στο γήπεδο. Αυτά είναι τα στοιχεία που εκτιμάει ο κόσμος. Μπορεί να έχω έρθει ως δανεικός, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους πως θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ».
Για τη μεταγραφή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Φούλαμ. Ήρθα μόλις την προηγούμενη βδομάδα, οπότε είναι οι πρώτες μου μέρες. Αλλά είναι πολύ καλά μέχρι τώρα και είναι υπέροχο το ότι ενσωματώθηκα τόσο γρήγορα. Όταν φτάνεις σε μια νέα ομάδα πάντα θέλεις να δείξεις τι μπορείς να κάνεις. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και ελπίζω ότι μπορώ να κάνω την διαφορά. Θέλω να πιστεύω πως είμαι αμυντικός που μπορεί να κάνει το παιχνίδι του και στις δύο άκρες του γηπέδου».
Για το στιλ παιχνιδιού του: «Πρώτα και κύρια είμαι στην ομάδα για την άμυνα –να κρατάω την μπάλα μακριά. Αλλά μου αρέσει να προωθούμαι, αν έχω την ευκαιρία να επιτεθώ θα το κάνω. Αυτός ήταν πάντα ο τρόπος παιχνιδιού μου και ο προπονητής με ενθαρρύνει σ’ αυτό. Έχω αρκετή ενέργεια, ώστε να μπορώ να τρέχω στο γήπεδο. Δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και πάντα θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ο Φέλιξ Μέγκαθ πιστεύει σε εμένα και θέλω να τα δώσω όλα για να του ανταποδώσω την πίστη που μου δείχνει. Μου δίνεται μια σπουδαία ευκαιρία στη Φούλαμ».
«Έφυγα απ’ τον ΠΑΟΚ σε μικρή ηλικία, οπότε είμαι συνηθισμένος να ζω σε διαφορετική χώρα. Είναι καλό να ζεις διαφορετικές κουλτούρες και ποδοσφαιρικά στιλ, σε κάνουν καλύτερο παίκτη. Πιστεύω πως υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στο γερμανικό και το αγγλικό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρω να προσαρμοστώ. Και τα δύο πρωταθλήματα θέλουν καλή φυσική κατάσταση και έχουν γρήγορο ρυθμό. Φυσικά, το ότι ο προπονητής είναι Γερμανός βοηθάει στο να γίνει ευκολότερο. Ανυπομονώ για την πρόκληση. Οι προπονήσεις είναι σκληρές και ήδη νιώθω πιο δυνατός. Η προετοιμασία είναι καλή και με το ρόστερ που έχουμε, πιστεύω πως έχουμε μεγάλες ελπίδες για φέτος».

Σχετικά άρθρα